koko päivän. Aivan olen päästäni pyörällä: uusi homma alkoi tänään. Melkoista sisäänajoa. Ja yhtä sun toista paperiroipetta pitää saada valmiiksi nyt heti.
Aivan outoa.

Koko yön näin unta vauvoista ja synnytyksistä - selvästi uutta työstän päässäni koko ajan, alitajuisesti ja alitajuttomasti.

**

Viikonloput ovat henkisesti rassaavia. Kun on asioita, joita haluaisi tehdä, asioita joita pitäisi tehdä, asioita joita on tehtävä halusipa tai ei ja asioita joita haluaisi ja joita pitäisi tehdä ja joihin ei siltikään tunnu riittävän aikaa.
Haluttaisi makoilla ja lueskella ja ottaa iisisti. Nostaa jalat sohvatyynylle ja hapannuttaa takamustaan pelkällä laiskottelulla.
Pitäisi siivota ja valmistautua tulevaan viikkoon.
On pakko laittaa ruokaa ja muutenkin pyörittää sitä normaalia päivää
Eikä ikinä ole aikaa kaikkeen siihen kehittävään, hauskaan yhteiseen puuhailuun, vaan viikonloppu päättyy aina sunnutai-illan yleishulinaan, jossa etsitään tarhavaatteita, koulukirjoja ja suihkuaikoja koko porukalle.
Elämänhallintani on näiltä osin vielä retuperällä.
Jos mennään ulos koko porukalla, jää ruuanlaitto vähemmälle. Jos jään laittamaan ruokaa, olen poissa yhteisestä ulkovetelehdinnästä. Jos viikkaan pyykkejä, olen kiukkuinen (se on herraHakkaraisen puuhaa), mutta vaatehuolto on kunnossa - enkä makaa sillä aikaa sohvalla lukemassa. Jos herraHakkarainen viikkaa pyykkejä ja minä makaan sohvalla, iskee huono omatunto kun ei tee mitään.

Merkillinen on ihmisen mieli.

*

Jatkan vielä kotvasen kunnon töitä. Miljoona prujua, ja kaikki pitää olla valmiina ylihuomenna.