verstaalla on ruvennut käymään kotiruokapalvelu!
!!!
Eilen tuli lihasoppaa ja pannaria. Tänään näyttäisi muusilta ja nugeteilta, jälkkärinä on joku kiisseli.
Mutta silti!
Kotiruokapalvelu!!!
En oikein tiedä, onko se säälittävää vaiko täydellisen loistavaa palvelua.
Ja kuka on kaiken takana?
Ja miksi?
Taidan mennä etsimään haarukkaa.

**

hmh...ei hassumpaa: kalanuggetteja ja perunamuusia.

**

Eilen illalla osallistuin koululla huolestuneiden vanhempien kokoukseen. Tai kai se on virallisesti joku vanhempainyhdistys.
Suunnittelivat koulun diskoa ja muuta vastaavaa. Minulla oli kotoa jyrkkä kielto olla tunkematta mihinkään työ- tai toimintaryhmään ja onnistuin siitä pitämään kiinni.
Itse olisin kiinnostunut toimimaan oppilasviihtyvyyden, ennakkoluulojen hälventämisen ja kodin ja koulun yhteistyön eteen. Tässä nyt näytti pääasiana olevan rahankeruu luokkaretkiin ja vastaaviin. Mikä tietysti sekin on tärkeätä ja vaikuttaa kaikkeen edellämainittuun. Mutta näistä lähtökohdista oli tietenkin helppoa väistellä työryhmiä.
Pitkä kokous se oli.

Päivällä osallistuin xxx:järjestön yyy-hankkeen zzz-koulutustyöryhmän kokoukseen. Täytyy sanoa kyllä, että olipa taas työryhmä työryhmän takia.

Kahden tällaisen kokouksen jälkeen olin korviani myöten täynnä.
Mielenkiinnolla olen seuraillut naisdynamiikkaa sekä tässä työryhmässä että huolestuneiden vanhempien ryhmässä. Vaikka noin kerran viikossa ja monesti usamminkin hermostun siihen että olen työyhteisön ainoa nainen, on siinä kyllä etunsakin. Monissa asioissa toimitaan herrasmiessopimuksilla: tulokset ovat tärkeämpiä kuin tunnit eikä turhia kuvia kumarrella.
Olisipa antoisaa yhdistää naisryhmien polveilevan hedelmällinen keskustelu ja miesporukoiden suoraviivainen toimeen tarttuminen päätöksistä piittaamatta.
Vai työskentelenkö vain poikkeuksellisen omituisissa yhteisöissä?

**

Sinnikäs lapsukaiseni oli Unicef-kävellyt 6 kilometriä. Koulun nettisivujen ja huolestuneiden vanhempien kommenttien mukaan lapset olivat äärimmäisen motivoituneita.
Olin luvannut, että kolmesta kilometristä sponssaan rokotukset Laosin lapselle. HraHakkarainen lupasi toisen mokoman.
Pienissä ihmisissä on suuri halu tehdä hyvää.
Tahto taistella paremman maailman puolesta.
Sitä idealismia, joka itseltä on kadonnut arjen väistämättömien tosiasioiden edessä.

Taidan itkeä ihan pienen hetken.
Osallistu!