Karvainen coonipoika, jättiläiskisu. Hurjan ilveksen näköinen lempeä jättiläinen on poissa. Mitä enemmän se pelkäsi, sitä villimmältä ilvekseltä se näytti. Ketterä se ei ollut koskaan, ei järin kissamainenkaan: ei kiipeillyt, ei hyppinyt, ei juuri naukunut vaan kurisi ja kurnutti. Kehräsi kyllä suristen. Ja joskus nousi coonien tapaan takajaloilleen kurkistelemaan. Änkesi iltaisin itsensä vaikka väkisin syliin ja pumpsutti niin että vatsanahkaan jäi kynsistä jäljet. Nukkui jalkopäässä kuin koira, sen yli kymmenkiloisen ruhon sekaan oli niin hyvä työntää palelevat varpaansa.

Ainakaan ei kukaan enää hakkaa ovia. Ei kalisuttele ruokakippoa. On ihan liian hiljaista.

 

***

Muutenkin liian touhukas viikko. Viikonloppuna vielä pidettiin kissalle saattohoitokotia, häivähtävän pientä toivoa pidettiin yllä. Viikonloppuna Isoveljen joukkue osallistui jalkapalloturnaukseensa. Välillä piti seistä kentänlaidallakin.

Su-ma yönä Isosisko oksensi. Ei tietenkään voinut mennä tarhaan, vaikka olikin aamulla jo pirteä kuin peipponen.

Maanantaina vietiin kissan lisäksi saastunut tietokone korjaamolle. Napanuorani ulkomaailmaan katkesi.

Tiistaina Isoveljelle nousi kuume. Eikä tietenkään voinut mennä keskiviikkona tarhaan. Vaikka olikin pirteä kuin päästäinen.

Keskiviikkona huomasin että Isosiskon jalassa olevat molluskat olivat tulehtuneet.

Torstaina Isoveli lähetettiin kesken päivän kotiin. Kuume nousi täsmälleen samalla kellonlyömällä kuin tiistainakin ja samoihin lukemiin.  Kuume myös laski samalla kellonlyömällä kuin tiistainakin. Poika on ilmeisesti nielaissut kellon.

Perjantaina Isosisko menee jalkansa kanssa lääkäriin.

Persaukseen kasvaa juuret kun vain lönötän kotisohvassa ja katselen Frendejä. Kaveri kysyi klassisen: "Joey vai Chandler?" Pakko vastata, että Ross.

Viikon kohokohta on ehdottomasti ollut Wieslanderin Mimmi-lehmä ja varis -kirjan lukeminen Isoveljelle. Mitä vauhdikkaammaksi kirja menee, sitä makeammin Isoveli nauraa ja mitä makeammin hän nauraa, sitä äänekkäämin hänen takapäänsä prötisee. Poika kehui kirjaa siskolleen ja isälleen: "Mucia-luvussa tuli kaks jättiläispierua, se oli hauska!"