laiskottaa.
Lapset kielsivät meitä katsomasta telkkaria. Emme katso.
HraH potee, on potenut kotiintulostamme asti. Mikälie sikaflunssa.
Ulkona on kuuma.
Sisällä on kuuma.
Haaveilen keittiörempasta, vaikka ei ole vielä aloitettu edes pitkään jauhamaani peruskunnostusurakkaa. Voipi olla että mieli muuttuu kun sen kanssa päästään alkuun.

*

Reissussa ehdin lukea muutaman kirjan:
Elizabeth Noblen Lukupiiri oli hyvä perushömpe, jonka muistelisin lukeneeni joskus aikoja sitten. Mukavan paksu opus, joten siitä riitti monelle illalle ja päivälle.

Niina Hakalahden Hengenahdistuksesta pidin kovasti, vaikkakaan en pidä avoimista lopuista. Tai oliko se avoin? Ainakin minun makuuni liian.
Pidin samaisen kirjailijan romaanista Uimataito - sen taisin lukea suunnilleen vuosi sitten.

Aloin lukea Maija Asunta-Johnstonin Punapukuisen naisen talo, mutta en edennyt siinä vielä loppuun asti. Leppoisaa lomapäiväkirjaa, virkistävää vaihtelua niille päiväkirjoille, joissa ostetaan oliivi- ja viinitila Italiasta tai Ranskasta. Itse kyllä sittenkin keskittyisin mieluummin siihen italialaiseen viinitilaan kuin unkarilaiseen viini- ja viinimarjatilaan.

Ennen matkaa jäi kesken yksi suosikkihömppäkirjoistani: Jennifer Weinerin Hyvä sängyssä. Pidän siitä, sen henkilöistä, keskoskuvauksesta...koko kirjasta. Linkin takaa löytyy arvostelu, jonka kanssa voin olla samaa mieltä.

Isoveljen kanssa kävimme eilen kirjastossa ja lainasin kasan kesälukemista, monenlaista sellaista. Olen ehtinyt jo nostalgisoida Mary Marckin Eeva-kirjojen (2 viimeistä osaa) parissa. Maailma on muuttunut!
Muistan joskus nuorena näitä lukeneeni ja pohtineeni silloin, kertovatko ne ihan oikeasti suomalaisesta elämänmenosta, vai onko kyseessä ollut kääntäjän ratkaisu sijoittaa tarinat Suomeen. Kun minulle selvisi, että "ihan oikeasti" Suomessa liikutaan, muistan ihmetelleeni miten erilainen on tuo sotia edeltänyt maailma ollut. Miten lapsellisilta henkilöhahmot tuntuivat, miten erilaista on heidän puheensa, tapansa olla yhdessä.
Näin aikuisen näkökulmasta tekstiin tuli aivan erilaista syvyyttä.

*

Aion ihan kohta ruokkia laumani ja roudata ne sitten uimaan johonkin sellaiseen paikkaan, jonne pääsee mahdollisimman vaivattomasti. Potekoon hraH sikaflunssaansa (tai mitälietautiaan) ihan rauhassa. Huomenna heivaan sen lääkäriin, ellei tahti parane!