pidän muutaman sekunnin hengähdystauon isomman urakan keskellä.

Isoveli täyttää tänään yksitoista.
"Sama sisukas ja jäntevä poika", väitti napero kun ihmettelin mihin se entinen vauva on kadonnut. Mitä nyt on pituutta tullut metrin verran lisää, ryväs finnejä nenälle ja pienen pehkon verran tukkaa päähän.
Synttärilahjaksi Isoveli oli toivonut uusia harrastusvälineitä - äidin oma pikku-nörtti aloitti fantasiapelaamisen - isältään napero sai ratsujoukot ja minä annoin aiheeseen sopivia askartelutarvikkeita. (ja lupasin istua askartelemaan yhdessä hänen kanssaan)
Olin oikein hämmentynyt ja iloisesti yllättynyt eilisellä kauppareissullamme. Teimme hraHakkaraisen kanssa tärskyt peliliikkeeseen, ja yritimme saada tolkkua siihen, mitä tuollainen harrastus vaatii. Isot nörtit neuvoivat asiallisesti ja fiksusti, vaikka olimmekin aivan kertakaikkisen väärässä ympäristössä.

En ymmärrä, mistä moinen idea poikasen päähän tuli, mutta harrastuksena varmaan hänelle sopiva - semminkin kun joutuu vähän väkertelemään ja taivuttelemaan kankeita sormiaan.
Olkoon nörtti, jos niin haluaa.

*

Sopivasti poikasen syntymäpäivän alla sain kirjastosta varaukseni Minna Kiistalan kirjoittaman "Minä en sitten muutu". Raadollisella tavalla hauska tarina - aloin pohtia, millainen sekopää olisin, jos vasta nyt ensimmäistäni odottaisin tai varhaiskasvattaisin. Jo tässä kymmenessä vuodessa monet asiat ovat muuttuneet - niin maailmassa kuin itsessänikin. Raskautuminen ja raskaana oleminen tuntuvat tässä ajassa paljon hankalammilta asioilta - nettitaivas, josta olin autuaan tietämätön Isoveljeä odottaessani - kertoo turhankin tarkkaan, miltä pitäisi tuntua ja mitä ei missään olosuhteissa saisi tehdä. Vaikka noin keskimäärin arvelen olevani kutakuinkin sekopää mitä lasten asioihin tulee, huomaan nettimaailmassa seikkaillessani olevani harvinaisen jämäkkä ja järkevä. Toisinaan jopa lähestulkoon tervehenkinen.
Muuttunut olen, tavalla jota en osannut odottaa tai kuvitella.
Tällä hetkellä olen voittopuolisesti  tyytyväinen siihen, millainen minusta on tullut.