Piällysmiäs lähti syömään pudotettuaan pommin: tämän illan kokouksessa saan minäkin varautua puhumaan, esittelemään tuotokseni. Ja minä kun olin luullut että herrakerho olisi itsetyytyväisyyttä uhkuen esitellyt sen! Taas kerran: nämä herrat ovat herrasmiehiä loppuun asti (majavaa lukuunottamatta). Nyt sitten veivaamaan jonkinlaista runkoa. Teenkö powerpointin? Jaanko monisteita? Havainnoillistanko heilumalla? Olenko humoristinen? Niiskutanko (tuntuu flunssa uhkaavan)? Kuunteleeko kukaan? Voi ja kääk!

**

Alakerran kylpylää kävi katsomassa joku kuivattaja. Isommasta operaatiosta taitaa olla kyse. Toivottavasti ei lahoa talo alta.

**

Nyt sitten jonkinlaista puherunkoa väsäilemään ja sitä opettelemaan. Täytyy antaa sellainen vaikutelma, että tiedän, mistä puhun.
Kertauksena: sano mitä aiot sanoa, sano se, sano mitä sanoit. Hyvä motto kenelle tahansa.

**
"vettä sataa, räntää sataa, sataa kyyneleitä./ Myönnän ettei aina ole oltu enkeleitä./ Sun rinkeleitä, mankeleita kaipaan kuitenkin./Etkö mua ottais takaisin?/ Pienet linnut oksille jäätyneet / eikö luonto voisi heitä armahtaa?" (tilulii-tilulii! bumtsiri-bumbba!)
-Semmarit, luonnollisesti-