...en ole edes huomannut, miten väsynyt olen ollut aamuisin. Käsittämätöntä. kun menin lääkäriin, luulin että ongelmani on päivä- ja iltaväsymys. Vasta nyt huomasin, että ongelmani on ollut myös aamuväsymys. Tai siis läpi koko päivän käyvä syvä joskin aaltoileva väsymys. Kummallista, että jonkin asian voi huomata vasta kun sitä ei ole.
Kärsä on edelleen tukossa, mutta mieliala on korkealla kuin norsun torahammas!

**

Isosiskon päiväkotiryhmä järjesti eilen vanhemmille ja isovanhemmille yhteisen laulu- ja leikkihetken. Ensin saatiin kaffetta ja pullaa ryhmän tiloissa, sen jälkeen mentiin laulusaliin laulelemaan ja leikkimään. Laulut olivat kaikki perinteisiä, melkein Kalevala-henkisiä suomalaisia lasten laululeikkejä ja loruja. Pienet värikkäät osasivat ihan kaiken, ja osallistuivat ihan kaikkeen.
Hauskinta oli, kun päiväkotitädit organisoivat koko porukan, lapset, vanhemmat ja isovanhemmat yhdessä leikkimään Piiri pieni pyörii. Siellä hyörähtelivät somali-isoäitien pitkät hunnut yhdessä kurdiäitien huivien kanssa sulassa sovussa suomalaisten isovanhempien farkkuhousujen kanssa. Ja sormet sanoivat soo-soo-soo, olipa soosottelijana sitten kaksimetrinen afrikkalaismies, tai pieni pellavapää, jonka sormi soosotteli syvällä nenän uumenissa. Jotenkin absurdia, ja kuitenkin niin yhteisöllistä.
Ylpeys ja ilo omistamme oli meillä kaikilla yhteinen.

**

Yleinen hyvä mieli.
Vaikka sataakin.