edit myöhemmin...

 

huh-hellettä. Pakkaaminen jatkuu epätoivon vimmalla. Kuten tarkkaavaisimmat varmasti muistavat, "me pakkaamme" torstaina (emme) ja "me pakkaamme maanantaina" (minä ja näkymätön kaverini).
Minä ja näkymätön kaverini olemme nyt pakanneet suurimman osan verstaan romustosta ja olemme myös löytäneet todellisia aarteita. Vanhoja vanhoja papereita...jonkun tädin ruusunkasvatusta käsitteleviä kirjoja - ne panen talteen jos joku vaikka tuntisi tällaisen tädin, sekä tämän päivän (25.10!!) uutiset vuodelta 1965. On näemmä ollut maanantai tuo päivä. Miksi se lehti on säästetty - ei muita? Äkkisilmäilyllä en löytänyt mitään puljuun viittaavaa, mutta en toki tunne tuon ajan julkimoita.
Etusivulla on mainoksia: "Valitkaa nyt TV-uutuus, TV ja ula-radio samassa koneessa ja samaan hintaan levysoitin ja 3 kpl 30 cm:n LP-levyjä. Laatikko on joko tiikkia tai mahonkia" Myyjänä Kännö &co. Ykkösuutisena etusivulla näyttäisi olevan "Rainier ja Onassis kamppailevat Monacon taloudellisesta vallasta" Kotiseutu-draamaakin on koettu kun sähköasentaja Reinholdt on ampunut hengiltä vaimonsa Ellin sekä itsensä,  maailmalla"Amerikkalainen neekerijohtaja" Martin Luther King on vieraillut Pariisissa. Sielun peilissä vastataan kysymykseen ovatko naiset sitkeämpiä kuin miehet (kyllä, silllä naiset elävät kauemmin) sekä kodinhoito-ohjeita: "vuodekulttuurin puutetta valitellaan meillä yleisesti. [...] Lakanan leveyden laskemme näin: patjan leveys + 2x patjan korkeus + 2x patjan alle tuleva 25 sm" tätä seuraavat luonnollisesti ompeluohjeet.
Aivan fantsua!
Tv-ohjelmista puhumattakaan...Tv1 klo 19.30 Sielullisen sairauden hoitoa psykiatrisessa sairaalassa (uusinta), Tv2 18.15 viritysmusiikkia, 18.30 terveydenhuolto tavaksi. Uutiset molemmilla kanavilla klo 21.15.

Tämä saattoi pelastaa päiväni. Joka tähän asti on ollut aivan mieslogiikasta, syvältä sieltä.

**

uusiokiroista (näin näppärästi aasinsillan kautta)
Olen tässä vuoden jos toisenkin harrastanut uusiokirosanojen kehittelyä. Listalla ovat mm.
voi mieslogiikka! - keskimääräisen voimallinen manaus
voi intendentti! - toivottomaan tapaukseen ja ylemääräiseen koheltamiseen soveltuva kiro
voi lumbaalipunktio! - voimattomuutta osoittavaan tilanteeseen, hoitoalalle kohdistuvaan vihamielisyyteen
voi nutriprem! - erityisen voimallinen, kehon eritteisiin (tai niiden puuttumiseen) viittaava kiro (vrt. voipaska!)
sekä uhkaukset:
dementiakoti sut periköön - käytetään vanhemmille näsäviisasteltaessa.

**
edit: sain oman avaimen uudelle verstaalle. Nyt on kyllä hissi lakannut kulkemasta Piällysmiähellä ylimpiin kerroksiin: sain ihkahienon LisaSimpson-avaimen. Jee!
Ja moi Kurakummi! Koskas nähdään - meillä vai teillä?