Taas piällymiäs on jossain, ja se johtaa heti mukaankahveihin ja tietokoneen vieressä vietettyyn hätäiseen evästaukoon. Vaihtoehtona on tonkia eväiden seuraksi paperiroskiskesta parin päivän takainen iltapäivälehti - ei kiitos. Mukaankahvien lisäksi herkuttelen tänään vispipuurolla, voileivällä ja tuhdilla palasella omppupiirakkaa: viljojen ja kasvisten saanti lienee turvattu?

Eilen juhlistettiin antologian julkaisua - olin vähän pettynyt valittuun juhlapaikkaan. Ruoka oli kauniisti aseteltua, mieleen tuli minimalistinen moderni taideteos, mutta ei erityisen maukasta, ja silti varsin hintavaa. Vajaa desilitra kuutioksi puristettua perunamuusia ja pieni palanen kalaa - ja hintaa oli meidän koko perheen kahden päivän ruokien verran. Maksan mielihyvin hyvästä ruuasta, mutta silloin myös haluan hyvää ruokaa. En tiedä, ehkä valitsin väärän annoksen. Ilta oli muuten mukava ja opusta tuli juhlittua. Se kai on pääasia.

Mukaankahvia hakiessani pohdiskelin liikuntaa. Taas vaihteeksi. Tähän taloon on aukeamassa uusi ylivertaisen hieno jumppa- ja kuntoilukeskus lähinnä naisväelle. Mikä olisikaan helpompaa kuin aamun aluksi tai työpäivän päätteeksi piukahtaa jumppailemassa? Jos tykkäisi jumpasta. Noissa airofrikseissä ja muissa podipumppeloissa iskee aina valtaisa alemmuuskompleksi. Ja koordinaatiotuska. Jos pitää liikuttaa oikeata jalkaa, liikahtaa vasen. Jos pitää tehdä ristiaskeleita (vai mikä niiden virallinen jumppanimi onkaan?) ja samalla heiluttaa käsivarsia allien karkoittamiseksi, unohdan tehdä jommankumman, sekoan rytmissä ja törmään vieressä huhtovaan himojumppariin. Ja joka kerta lähden väärällä jalalla tai väärään suuntaan.
Olen niin vahvasti vasuri, että jos pitää lähteä oikealla, minun on ensin otettava pieni aloitusaskel vasemmalla, muuten en pääse liikkeelle.
Siihen tosiasiaan aikoinaan loppui kohtuullisella innolla alkanut tanssiharrastus. Kun muu rivi astui oikealla eteen, minä otin pikkuaskeleen epätahdissa vasemmalla ja sitten harppasin aavistuksen muita perässä oikealla. En oppinut vaikka koko syksyn harjoittelin. Edes sitä tanssikuvion ensimmäistä askelta.
Onko hyvä kunto tällaisen nöyryytyksen väärtti?