Uusi keittiö on ihana.
Kunhan se nyt ensin valmistuu.

Viikkoa ennen rempan alkua kävi taloyhtiön putkimies katsastamassa putkistotilanteen: "joo-o, mä olen nähnyt siitä kuvat tuolla isännöitsijän toimistossa: noi katkastaan tosta ja vedetään tästä ja toi laitetaan menemään tuosta noin ja sit pitää ottaa parit supistushelmet jos toi sittenkin on kuustoista eikä neljätoista. Soittakaa vaan kun tarvitaan"
Rempan aloituspäivänä oli paikalla remppaheppujen oma putkimies: "vttstna, toi täytyy katkasta tosta vttstna ja vedetään ne tästä vttstna ja toi laitetaan menemään tosta noin vttstna tai muuten me vttstna joudutaan rakentaan toi vttstnan kaappi vttstna moottorisahalla vttstna. Soittakaa sille putkimiehelle vttstna kun se vttstnan laki muuttu. Vttstna."
Soittivat.
Oli tulossa heti alkuviikosta.
Sen jälkeen tilanne jämähti waiting for Godot tyyppiseksi draamaksi, jonka pääsisältö oli siis putkimies joka ei tullutkaan. Ei maanantaina, ei tiistaina, eikä keskiviikkona ("laurenzija, pieni laurentzija, mä milloinka sinut taas nähdä saan?")
Keskiviikkoiltapäivällä ns. kärähtivät käämit ja soitin keittiöfirman koordinaattorille, joka eli mukana tässä jännitysdraamassa. Lopputulemana hraHakkarainen lähti isännöitsijätoimistoon heristelemään nyrkkiään, koska jos minulla ei ole kivaa, ei kenelläkään ole kivaa.
HraHakkarainen palasi huoltomieshepun kanssa, koska putkimies ei kuulemma ollut päässyt ovesta sisään. Eikä hänelle tietenkään ollut pieneen mieleenkään juolahtanut kertoa kenellekään, ettei ollut päässyt työmaalleen, että asialle oltaisiin voitu tehdä jotain.
Ovesta ei päässyt yleisavaimella sisään.
Tänä aamuna tuli taas putkimies, laskujeni mukaan siis jo kolmas lajiaan: "joo-o, mä olen nähnyt siitä kuvat tuolla isännöitsijän toimistossa: noi katkastaan tosta ja vedetään tästä ja toi laitetaan menemään tuosta noin ja sit pitää ottaa parit supistushelmet jos toi sittenkin on kuustoista eikä neljätoista. Mä tulen huomenna heti aamusta tekemään sen." Ja tässä vaiheessa leikkasi kiinni sitten jo ihan kunnolla, koska jopa minäkin tiedän, että siitä on olemassa kuvat tuolla isännöitsijän toimistossa ja että noi katkastaan tosta ja vedetään tästä ja toi laitetaan menemään tuosta noin ja sit pitää ottaa parit supistushelmet jos toi sittenkin on kuustoista eikä neljätoista. Että jos vaan nyt tekis, eikä pelkästään kävis meillä niskaansa raapimassa.
Lohdutuspalkintona tänä aamuna paikalle ajoi lukkoseppä ropeloimaan lukkoa.

Ja ettei liian helpolla päästäisi, ei sähköjä päästy tekemään kuten olisimme halunneet, koska talon on suunnitellut joku mies, jonka mielestä on ollut loistava idea muurata sulakekaappi seinän sisälle.
Sen lisäksi tajusin eilen, että eteisessä olisi ehkä sittenkin vielä jonkin verran käyttämätöntä lattiatilaa, jonka voisi tosi näppärästi tukkia jollain laitteella. Ja vasta silloin huomasin että viinikaappi on kadonnut. Tai siis jäänyt kokonaan tulematta.

Mutta muuten menee tosi hyvin. Ja keittiöstä tulee ihana.

*

ps. ulkomaanserkut tulivat alkuviikosta silloin kun putkimies ei. HraHakkarainen ja hänen näköjään yhtä sekopää siskonsa kanssa aikovat yhdessä harrastaa rikollisuutta ja lähteä sinne typerälle kesämökille. Ei muuten mutta (iso)pappa on juuri päässyt sairaalasta.
Olen jossain määrin kärähdysalttiissa tilassa (ks. rempparapo yllä) ja on tosi vaikeaa pitää suunsa kiinni. Koska mökillehän pitää mennä, ja sinne pitää laahata kaikki lapset, ja sinnehän ei siis mennä ilman (iso)mammaa ja (iso)pappaa, ja kaiken lisäksi siellä korvessa pitäisi olla päivätolkulla. En ymmärrä edes, miten ne mahtuvat sinne nukkumaan.
Onneksi minä en mahdu mukaan, koska jotain valintoja pitää tehdä: autoon mahtuu joko ruokaa tai minä. Äänestivät ruuan puolesta.