Kisulaiskaksikkomme on mitä ilmeisimmin sopinut jonkinlaisista keskinäisistä päivystysvuoroista.
Normaalisti öisin jalkopäässäni lötköttää kymmenkunta kiloa pappakisua: Leevinkäinen on nyt, monien vuosien jälkeen ominut paikan perheen ykköskisuna ja itseoikeutettuna varpaidenlämmittäjänäni.
Paitsi että se yrmistelee pahannäköisenä jos yritän tunkea varpaksiani sen ruhon alle, ja vaihtaa huokaillen paikkaansa.
Viime yönä havahduin siihen, ettei jalkopäässä ollut ketään mutta polvitaipeissa oli ei ihan kymmentä kiloa Viirulaista. Viiru olisi muuten aivan ihana sänkykumppani, mutta kun.
Mutta kun se kehrää. Kuin tärypora. Heti kun siihen edes vilkaisee.
Mutta kun se on aina vaan pentumainen. Täytyy vähän tassulla kokeilla peiton alta. Tosta polvitaipeesta, ihan hellästi pehmeellä karvatassulla vaan. Ja vielä vähän, vaikka tosta toisestakin polvitaipeesta. Ja sitten ihan pikkuisen lisää. Ja sitten täytyykin ihan kokonaan mönkeröidä peiton alle metsästelemään. Ja sitten pitääkin jo vähän nakertaakin, ja ehkä painiakin.
Kehruuta ja metsästystä harjoitetaan luonnollisesti yhtäaikaa.
Lopputuloksena on täryporan lailla uriseva ja sekopäisesti pomppiva peitto ja hereillä oleva pakoonpyrkivä nukkuja.

Iltaisin aina joku lapsista huutelee: "tulkaa hakemaan Viiru pois! Se kehrää ja metsästää, mä en pysty nukkumaan!"
 

Kartanomme remontin jälkeen kisukaksikon juoksureitit ovat kehittyneet.
Viirun vessahepuli alkaa eteisestä, jatkuu tyttöjen huoneeseen ja palaa takaisin eteiseen.
Keskinäispaini alkaa eteisestä ja johtaa olkkariin. Puti on sohvan selkänojalla, josta palataan taas eteiseen. Tai sitten ruokakupille jos Leevin mielestä on aika lopettaa leikki.

Aamupalaankin liittyy päivystäminen. Leevin kuuluu maata keskellä pöytää siihen asti kunnes puuro on katettu. Yleensä joku lapsista saa puuron sijaan kissan.
Silloin kuuluu kysyä että otatko kissaasi maitoa ja hilloa, vai haarukoitko ihan raakana?
Jos Leevi ei muista päivystää, tulee Viiru istumaan tuolille. Ennen se yritti hotkia puurot lautasilta, mutta on nykyään rauhoittunut ja tutustunut tarkemmin kissaeläinten ruokavalioon.
Aamupäivystystä seuraa aamupaini eteisessä.
Leevin kuuluu maata keskellä eteistä. Viiru menee järjestelemään Leevin otsatukkaa viisipiikkisellä. Leevi punnertaa itsensä tolpilleen ja vastaa samalla mitalla.

HraHakkarainen pohti päivänä muutamana, että miksi on poliisikoiria vaan ei poliisikissoja.
Leevi ja Viiru ilmoittivat ylevästi, että ne ovat muuten salapoliisikissoja, ja kyllä hymy hyytyy kun supon arkistot jonain päivänä avataan.