tänään olen taas kiitänyt tuulispäänä keittiössä. Kuulostaapa hienolta, tosiaan. Ehkä oikeasti olen laahustanut ympäri keittiötä.
Huomenna Isoveli menee jalkapalloturnailemaan ja minä puolestani töihin, joten: oli pakko tehdä evästystä ja ruokaa. Sellaista jota voi ottaa mukaan itse, jota Isoveli voi syödä ja jota voi pakata tytöille evääksi myös. Tytöt menevät isovanhempilaan hoitoon, mutta koska siellä on keittiöremontti kesken, on heilläkin oltava eväät mukana. Niin, ja herraHakkarainen menee tietysti jalkapallopoikien kanssa, valmentaja kun on. Eli eväitä hänellekin. Ja ruokaa tälle päivälle.
Päivän saldo: kolme pellillistä sämpylää (normaalit leivät ja hampurilaisia kentänlaitaiseväiksi), broileria perunapedillä (hyvää!), jauhelihapihvejä (no niiden hampurilaisten täytteeksi, tietenkin) ja lasagnetyyppinen spaghettilaatikko - ainoa epävarma, saa nähdä onnistuuko vaiko eikö. Ja tietysti melkoinen hiki: kun uuni hohkaa koko päivän, ei voi muuta kuin hikoilla.
Ylimääräisiä: kissankehvatsu aiheutti kaaosta. Käytiin aamupäivällä torilla ja innostuin ostamaan sieltä minitomaatin purkissa. Kimulit kun ovat aivan ihastuneita minitomaatteihin ja ajattelin, että onpas mukava korjata satoa omalta parvekkeelta. Myyjä pakkasi minitomaatintaimen huomaavaisesti paperikassiin. Tultiin kotiin, lapset ja herraHakkarainen jäivät ulos ja minä aloitin keittiöhommat. Eteisestä alkoi kuulua kahinaa ja rapinaa. Olin unohtanut tyystin, että kissalla on pakkomielteenä kömpiä paperikasseihin tuhtailemaan. Ilmeisesti tomaatti ei ollut kovin mieluisaa seuraa, sillä kissa sai hepulin ja lähti laukkaamaan ympäri ämpäri. Paperikassi tarttui jalkaan ja seurasi raivohullua kissaeläintä ympäri ämpäri sekin, tomaatintaimi luovutti takaa-ajon varhaisessa vaiheessa ja romahti eteisen lattialle entisine multineen. Siispä pääsin uusioistutuspuuhiin en-kovin-hyvällä tuulella, ja tietysti sen jälkeen siivouspuuhiin, ja koska myös parveketta oli siivottava, tunsin pakonomaista tarvetta pestä parvekelaseja...
Kissaa ei ole näkynyt tuntikausiin, pelkään että se on syöksynyt parvekkeelta avonaisten lasien aukoista johonkin tuntemattomaan.
Parvekkeen alla ei onneksi näkynyt harmaata myttyä.

Ja nyt on jäljellä vielä keittiön siivous. Kuka sen tekee?