ihanasti oli tullut kommentteja - kiitos!

Tänäiset eväät ovat niin epäterveelliset, etten kehtaa kertoakaan...(pizzaleipää, herkkua, limua) Eikä tässä päivässä ole ollut mitään hohdokasta. Pelkkää lusmuilua, pakoilua ja kaikenlaisen muun säätämistä. HerraHakkarainen on ollut aamulla työterveysihmisten pisteltävänä, ja ilmeisesti on siitä huolimatta tolpillaan ja työssä, minä olen päivystellyt aamukahdeksasta.
Illemmalla lähdetään Isoveljen peliä katsomaan: syyskauden viimeinen. Kentänlaitaistouhut helpottavat hiukan: jatkossa pojat harjoittelevat enää kerran viikossa ja seuraavat, talvikierroksen pelit, alkavat vasta loka-marraskuussa. Syksyn hektisen uutuudenviehätyksen hälvettyä eilen iski tajuntaani oikein kunnolla: tässäkö tämä nyt sitten on? Sama taisi vaivata Isoveljeäkin: itkien tehtiin eilen läksyjä. Läksyt kuulemma pilaavat kaiken - ei ole ikinä aikaa lukea tai harrastaa tai leikkiä, aina vain pitää tehdä läksyjä. Viimeinen niitti oli se, kun kaikkitietävänä äitinä aloin urputtaa oikeasta kirjoitussuunnasta. Yhtään ylimääräistä tehtävää hän ei suostu tekemään "kun eioo pakko", laiskuutta, alisuoriutumista vai pelkkää ihan tavallista lapsen kiirettä leikkeihin? (veikkaan viimeistä)
Läksyihin meni lopulta viitisentoista minuuttia. Silmäilin pojan kirjoja: kirjoitusrivien väleihin ja väliin kirjainten päällekin on ilmestynyt hurjuuksia, joita on sitkeästi tahkottu kumilla pois. Pientä huvittelua yksitoikkoisten motoriikkaharjoitusten lomaan?
Läksyahdistuksen todellinen syy oli tietysti tiistainen kirjastokäynti: hyllyssä oli vielä monta lukematonta.

Pikkusisko oli vakuuttanut päiväkodin täditkin lehmätanssista. Kaksi tädeistä tuli kysymään missä ja mikä tämä lehmätanssi oikein on. Pieniä epäilyksiä oli ilmeisesti herättänyt se, että Pikkusisko väitti Isosiskon vievän hänet sinne.
Pikkusisko veti hepulit, koska lehmätanssiopettaja Isosisko väitti, että tunti on peruttu.
Esitimme illalla Isosiskon kanssa yhteistä lehmä- /sikabalettia herraHakkaraisen vastaostaman levyn tahdissa.

Paikallisradion kuunnelma alkoi - siirryn nakutteluihini