verstaalla - käyn aina kerran viikossa nakuttelemassa ja katsastamassa postitilanteen. Kolmas sektori ei tunne armoa.
Herrakerhon postiluukussa kolme-ja-puolisataa mailia, työkakkosella neljä-ja-puolisataa. huh.

*

Kyllä tökkii.
Tänä aamuna:
- Pikkusisko ontuu edelleen. Kiinnitin huomiota ontumiseen pari päivää sitten. Typykkä on valittanut jalkaansa jo reilun viikon. Ensin ajattelin, että se on vain huomionhakuisuutta (mikroskooppisen pienetkin naarmut pitää laastaroida, ettei kimuli ala tehdä kuolemaa, ja kun tarhassa kerran huomautettiin että silmä välillä karsastaa, alkoi silmiin sattua niin kovin, ettei pystynyt enää kävelemään...), sitten ajattelin että se on huomionhakuisuutta ja väsymystä - oltiin kaupunkilomalla Tukholmassa ja käveltiin aika paljon. Eilen ja edellispäivänä huomasin että pihalla leikkiessä ja juostessa tyttö on kehittänyt omituisen loikahtelevan tyylin, ja ontuu vähän, mutta kuitenkin aivan selvästi ja havaittavasti toista jalkaansa.

- pesukone teki eilen lakon. Linkousvaiheessa huutaa kuin aarpora. Kodinkoneillamme on tapana hajota heinä-elokuussa. Tiskikone hajosi pari vuotta sitten, ja tämä pesukone tuli kahdeksan vuotta sitten keskellä kesää hajonneen tilalle. HraHakkaraisen pitäisi soittaa kodinkonekorjaajalle - tuleeko tästä vielä laitetta. Epäilen itsekseni että se on täynnä zeoliittia...
Muttakun-muttakun - juuri ennen koneen laukeamista oli tehty päätös lastenhuoneen uudistamisesta. Varsinaiseen remppaan tyyliä tapetit ja maalit emme ryhdy, mutta suuret suunnitelmat lastenhuoneen uusista kalusteista on jo tehty ja aika niiden hankinnalle budjetoitu (ja rahakin jotenkuten) - ylimääräiselle ei nyt oikeastaan olisi tilaa, aikaa, energiaa eikä rahaakaan.
Muttakun-muttakun...viisihenkisessä perheessä sitä pyykkiä tulee, ja sitä tulee paljon.
Eikä taloyhtiössä ole pesutupaa.
Ja minä kun en lastenhuoneesta tingi.

- Isosiskon päätä särkee vähän joka toinen päivä. Eilen särki kunnolla, tänään jyskyttää vielä takaraivolla.

- kylmä vesi meni poikki kesken aamupalan.

- ja minä olen täällä verstaalla.
Kyllä tökkii.