Hanskamies kävi taas.
Viime visiitillä pääasia oli se, että hänen laatimansa (ja minun toimittamani) uusi ja uraauurtava aineisto on ainoa laatuaan netissä.
Googlasin välittömästi, ja löysin vastaavan aineiston. Joka osoittautui liki sanasta sanaan Hanskamateriaaliksi.
Harvoin olen nähnyt Hanskamiestä niin hiljaisena kuin tuolloin. Luonnollisesti hän laittoi palautetta materiaalivarkaalle. Ja tänään hän tuli resitoimaan lähettämänsä sähköpostin ja siihen saamansa vastauksen.
Uraauurtavilla jäljillä siis on hän.
"Ei oo niin helppoa olla, kun on yksi niistä harvoista todella fiksuista ihmisistä"
Voi hanskojen hanska!
Juuri hänen tullessaan pyllyilin näyteikkunassa pölyrättien ja ikkunanpesuvermeiden kanssa. Isompi ikkuna odotti vielä vuoroaan. Kun olin tunnin kuunnellut Hanskafilosofioita, aloin päättäväisesti raivata ikkunakakkosta - hienovaraisena vihjeenä.
Hanskis lähti vasta kun kohotin moppini ja lastani ikkunaa vasten.

*

Pyöräilimme eilen naperoiden kanssa naapurilähiön kirjastoon.
Pikkusisko lainasi kasan kirjoja, Isosisko lainasi suuren kasan kirjoja, Isoveli lainasi aivan valtavan kasan kirjoja. Loppupäivä olikin hyvin hiljainen.
Itse lainasin maltillisen kasan kirjallisuutta, joista luin heti Niina Within Se on poika! Suhtauduin kirjaan takakannen ja aiheenkin perusteella lievällä skepsiksellä, mutta lukukokemus oli positiivinen. Vaikka kirjoittaja on selvästi aloittanut päiväkirjan pidon ajatuksenaan julkaista kirja, ja vaikka kirja sen vuoksi tuntuu paikoin kovin laskelmoidultakin, se oli silti kokemuksena aito ja yllättävä - kuten elämä on. Olisin toivonut vain, että kirjoittaja olisi malttanut pitää päiväkirjaa vielä vuoden päivät eteenpäin, ja julkaissut tarinan vasta sitten.

*

Juhannus lähestyy.
Loman alku lähestyy - vielä pari työpäivää.