viikkojeni valo ja elämäni ilo, tuo herrakerhon sivujäsen ja miekkosista mainioin on taasen istunut kanssani palaveeraamassa uskomattoman puolitoistatuntisen. Kas kummaa, Piällysmiähellä oli järjestettynä samanaikainen palaveri alakerran neukkarissa - alkoi minuuttia ennen maalivahtihanskamiehen entreetä. Hiukankos pilkkasin häntä siitä: tänään on taas selvästi parempi päivä täällä verstaallakin...
Käsittämättömän historiallisuraauurtavan materiaalin työstäminen alkaa olla loppusuoralla - mitä oikein teenkään kun paketti on valmis?

Koska verstas on muuttanut paremmalle paikalle, nuljuilee täällä Piällysmiähen kavereita entistäkin enemmän puhumassa päivänpolttavia, ja osa heistä toki tuntee maalivahtihanskamiehenkin. Kesken palaverin syöksähti paikalle taas yksi tapaus ja jo heti ovelta huikkasi: "Katos-katos! Onks hanskat riisuttu jo?" Eli hanskuus on selvästi muidenkin mielestä maalivahtihanskamiehen keskeinen ominaisuus. (tähän kohtaan pakollinen maalivahtihanskademonstraatio, yllättävästi tällä kertaa kohti olkapäätä, ei rintaa!)

Käsittämättömän historiallisuraauurtavan materiaalin arvoa silmissäni himmentää aivan pikkuriikkisen se, että löysin kymmenen vuoden takaa vastaavanlaisen käsittämättömän historiallisuraauurtavan materiaalipläjäyksen kun muuton yhteydessä kaappeja kolusin. Enkä vain yhtä kappaletta, vaan kokonaisen nivaskan vihkosia. Maalivahtihanskamiehen nimissä tehtynä.
Maalivahtihanskamies tuhosi ripeässä tahdissa muutaman kupillisen kahvia ja keitätti vielä vähän lisääkin, sekä natusti edellispäiväiseltä herrakerholta jääneitä munkkeja tehokkaasti kuin orava käpyä. Hänen jäljiltään huoneeseen jää vanhan miehen ummehtunut hajahdus.

Muuttotohinoissa kaapista löytyi myös kaksi ruusujen hoitoa käsittelevää kaunista kuvakirjaa.Kukaan ei ole toistaiseksi tunnustanut kirjoja omakseen. Kuka herrakerholaisista on kaapissa?

**

aurinko paistaa, kalvava pelko ja huoli ovat hiljalleen vaihtumassa helpotuksen ja huojennuksen kyyneliin, hillittömään riemulliseen liikkumisen tarpeeseen ja yleiseen hyvään oloon. Pitkä matka meillä vielä on kuljettavanamme, mutta pahin lienee takana.

**

päätin ottaa vakavasti työn alle Piällysmiähen materiaalin. Olen sitä pikkuhiljaa pitkin matkaa työstänyt ja katsellut. Nyt otin takarajan ja päätin tehdä sen valmiimmaksi. Tiedän jo nyt, etteivät tekstipalaverit Piällysmiähen kanssa ole ollenkaan niin haastavia ja hauskoja kuin hanskamiehen kanssa: toiset tyytyvät niin vähään.

**edit hetken päästä. Kasasin kaikki nopeassa tahdissa löytämäni maalivahtihanskamies-jutut omaksi osastokseen. Ihan muuten vain