pikaisesti kaffepaussin päätteeksi.
Taas vaihteeksi ja onneksi pitkästä aikaa, vähän puuhakkaampi viikko luvassa. On tapaamisia ja työterveystarkastuskin.
Herrakerho perusti kaksi toimikuntaa, joihin kumpaankin minut valittiin.
Tuntuipas ylevältä tarkastella tänään kalenteria ja todeta, että tiistaina on työ2:een liittyvä palaveri ja sen jälkeen herrakerhon höpöhöpö-toimikunnan kokous.
Nyt puuttuu vielä komitea. Kun työryhmäänkin jo kuulun.
Se saattaisi hyvinkin olla urani huippuhetki kun napsuttelisin menemään komiteamietintöä siitä, minkälaista pullaa herrakerho tällä kerralla suosii...

*

Viikonloppu meni omalla painollaan. Lauantain ryykellyksessä voivottelimme yhteistuumin herraHakkaraisen kanssa: on se kumma että koko viikon odottaa viikonloppua, ja kun se viimein koittaa, alkaa odottaa sitä että pääsisi töihin lepäämään.
Isoveli lämpöili perjantaina ja teki varmuuden vuoksi kuolemaa vielä lauantainakin, mikä noin yleisesti ja yhtäläisesti kiristi meidän kaikkien ja erityisesti tyttöjen hermoja. Talvikenkien ostoon Isoveli ei millään kyennyt lauantaina, mutta räjähtelevät leikit sujuivat mitä loistavimmin.

Tytöille kävin talvikenkiä hankkimassa: päätin siirtyä kahden parin politiikkaan. Tähän asti olen hankkinut lapsille aina yhdet laadukkaat kengät koko kaudeksi. Jotenkin havahduin nyt - katsellessani isompien hyvinkäveltyjä poposia - siihen, että ehkäpä kannattaa investoida mieluummin kaksiin kohtuuhintaisiin jalkineisiin.
Kenkiä sovitettiin mennen ja tullen ja poimin Isosiskolle erilleen kaksi erilaista valintavaihtoehtoa. Tyttö oli vähällä vetää oikein kunnon pultit asiasta ennen kuin tajusi, että hän ihan oikeasti saa kahdet kengät: yhdet mikälie-texit tarhakäyttöön ja toiset "hienostelukengiksi". Säätilaa on tarkkailtu ankarasti viime päivinä ja hienostelukengät pitäisi saada jalkaan nyt heti.

Inventoin samaan syssyyn lasten talvihaalaritilanteen. Pikkusiskolla on kolmet sopivat talvihaalarit ja kahdet liian isot sekä kaksi pitkää takkia. Isosiskolla on kahdet passelit talvihaalarit. Isoveljellä ei ole mitään.
Minäkö hamsteri?
Isoveli tarvinnee sekä haalarit että kaksiosaisen asun ja Isosiskollekin täytynee hankkia takki hienostelukäyttöön.
Ja kun kerran inventoimaan aloin, kävin läpi myös omia vaatehyllyjäni.
Lannistuneena jouduin myöntymään: olen hamsteri.
Ja kaiken lisäksi hamstraan kaikkea sellaista jolla ei ole todellista käyttöä.
Säästän vainoharhaisella vimmalla paripuolia sukkia ja rikkuuntuneita perusruskeita sukkahousuja. Ilmeisesti luotan siihen, että sukat palaavat aikanaan siitä mustasta aukosta johon pesukoneen linkousvaihe sukat sinkoaa ja silmäpakoiset sukkahousut korjaantuvat omia aikojaan huolellisen säilöntäprosessin lopputuloksena.

*

Täytyy lähteä työhöntulotarkastukseen.
Hanskamies soitteli: tulee moikkaamaan parin tunnin päästä.
Ja Kopiohirmu on harjoittelijana alakerran neukkarissa. Raskas hajuveden lemu kiemurtelee tänne asti.
Työryhmä- ja komiteapohdinto riittää vain juuri ja juuri tasoittamaan tilannetta tässä tilanteessa.