virallinen työnpakoilija täältä teitä tervehtii, että päivää vain!
Yritän väsätä taulukkoa jossa näkyy kauniita kehityslinjoja viimeisen kolmen vuoden ajalta. Tai oikeastaan selitystekstiä taulukolle. Kaavio on aivan itsestään selvä itselleni, vaan liekö sepustukseni tutkijalle? Ja vaikka hetkellisesti haltioidun tolkuttomuuksiin asti hienosta raapaleestani, tulee tinkini vertailevaa ristiinrastiintaulukointia täyteen suunnilleen kolmessa minuutissa.
Ja silloinhan tupakoimaton työläinen pitää soveliaan mittaisen nettailupaussin.
Ja kun töitä tekee tahdilla 3 min töitä, 30 min muita, tulee tulosta verraten hitaasti.

*

Ulkomaan serkut lähtevät tänään kotiinsa. Istuimme eilen iltaa anoppilassa, jossa serkut majailivat, koko porukan voimin. Ovi kävi kuin heiluri, kun kaikenkarvaista ystävää ja tuttavaa lappasi sisään ja ulos, tuomaan ja viemään tavaraa ja terveisiä. Kun huushollissa mellasti parhaimmillaan kahdeksan keskenkasvuista ja puolentusinaa ylimääräistä aikuista, alkoivat appivanhemmat näyttää jokseenkin nuutuneilta.
Epäilen että alkavalla viikolla he eivät oveaan avaa. Istuvat pimeässä ja hengittävät vain.

Isomamman käsityksen mukaan serkut asuvat kehitysmaassa, joten ruokaa oli pakattu heille mukaan vietäväksi sen mukaisesti. Tila-avaruudessa on nähtävästi jokin vääristymä, sillä eväspaketti on päätynyt pääosin meidän jääkaappiimme, mutta sitähän ei mammalle kerrota. Eihän?

*

täytynee ryhdistäytyä ja jatkaa taulukoiden parissa.
Kun sitä tekemistä on muutakin, jonossa odottamassa