vappu on vietetty. Pitkä viikonloppu teki hyvää - ja työhönpaluu on tietysti satamäärin nihkeämpää.
Mitään sen kummempaa ohjelmanumeroa emme kehitelleet: vapunaattona päivällistimme ystäväperheen kanssa - naperot touhusivat pihalla suurimman osan ajasta. Vapunpäivänä enimmäkseen luumuilimme kotinurkissa - naperot luuhasivat pihalla.
Lauantaina ryhdistäydyin hankkimaan lapsille kevät- ja kesäjalkineita. Pikkusisko sai suuresti himoitsemansa "ruksit" ja Isosisko peesasi. Isoveljen tossut ja sandaalit jäivät tuolloin vielä kauppaan, poika kun onnistui kehittelemään itselleen taudin.

Kaupunkireissun päälle tytöt luuhasivat taas pihalla. Isot tytöt, joiden seura kiehtoo suunnattomasti ainakin Pikkusiskoa, ovat taas pitkän talven jälkeen ilmestyneet hekin hiekkalaatikon liepeille. Liki yläasteikäiset jaksavat vielä juoksuttaa ja touhuta pienten kanssa, suunnitteilla on kuulemma teatteriesitystä taloyhtiön juhliin. Harjoitusten väliset ajat löhvötellään viltillä ja jutellaan. Pikkusisko kuulemma kertoo "kaikkea meidän elämästä" (!!)
Taloyhtiön juhlaan tuleva esitys on kaikesta päätelleen vauhdikkaansorttinen Punahilkka-tarina. Sikäli kun olen ymmärtänyt tarinassa esiintyvät Punahilkan lisäksi myös Sini- ja Keltahilkka, mummo ja mummon kaveri sekä muutama muu melkoisen jännittävä hahmo.
Tytöt tulevat järjestään sisään pölyisinä ja onnellisen väsyneinä, Isosiskon naamassa näkyy jo aurinko.

*

Työt kutsuvat, en jaksa enkä ehdi olla hauska tahi vauhdikas