Viikonloppu meni taas kerran liian nopeasti: ensin piti yrittää toipua Pikkusiskon sairastelun aiheuttamasta ylimääräisestä rasituksesta, sitten piti siivota ja leipoa ja sitten olikin jo sunnuntai. Höh.

Toisaalta anastetun perinteen mukaan vietimme vaalipäivää vaalipizzan avustuksella. Aamulla kävimme äänestämässä: äänestyspaikka oli muuttanut, matkaa oli vain kivenheitto kotosalta. Tytöt touhuilivat ojissa ja lätäköissä, rikkoivat jäätä kepeillä. Ohitse valui kansalaisaktiivista porukkaa, jotka huvittuneina katselivat typyköiden touhuja. Pikkusisko keitti kepillään ällöpuuroa jäistä, kuravedestä ja limaisesta heinästä.
Ohikulkeva setä heristi sormeaan ja sanoi: "ei saa mennä heikoille jäille" ja nauroi meille aikuisille niin kuin aikuiset nauravat toisilleen kun vetävät lapsia alta lipan. Pikkusisko oli skarppina: "no ei me mennäkään kun me tehdään näin" - ja mojovat kepinkopsaukset halkeilevaan jäähän.
Päivällä söimme hienommin olohuoneessa: ruoka maistuu kovin paljon paremmalta, kun kattaa kauniisti ja korkkaa viinipullon. Ja jälkiruuan jälkiruokana kahvit ja konjakit! Ei ollenkaan huono sunnuntailounas. Illalla työnsin vaalipizzan uuniin - kannattaa pelata varman päälle ja tehdä oma jättipizza, josta riittää vielä evääksikin - ja tuloksia odottelemaan. Isosisko suhisteli spekulaatioidemme päälle: "olkaa hiljaa ett mä kuulen!"
Isoveli muisti aamulla kysyä, miten kävi hraHakkaraisen vaaliveikkauksen: ei kovin hyvin. Ja minä kun luulin asuvani asiantuntijan kanssa! HerraHakkarainen vetosi odottamattomiin tekijöihin: alhaiseen äänestysprosenttiin ja huonoon säähän, joka sen aiheutti.
Kuten tästä kaikesta voi päätellä, meillä ollaan niin kansalaisaktiivisia ja tiedostavia ja vaikka mitä. - mitä tahansa, kunhan pizzaa on luvassa.
No, nyt on taas muutaman vuoden pari suoraa linjaa edustukselliseen demokratiaan.
Menneellä hallituskaudella olin yhden linkin päässä Venäjän pressasta - jos olis tullut tärkeetä asiaa. (tiedättehän sen jutun: viiden ihmisen kautta saa yhteyden kehen tahansa maailman ihmisistä?)

*

Lauantaina juhlittiin myös: oman siskon lisätutkinnon puoliväliä. Isosiskon ehdotuksesta. Väkersimme yhdessä kakkua ja järjestimme pienet kahvikekkerit.
Jossain vaiheessa iltaa Isosisko alkoi hätyytellä vieraita kotiin: "mä olen keksiny nää juhlat, mä päätän koska nää loppuu."

**

Aamulla satoi inhaa räntävettä. Koko bussimatkan oli nihkeä olo.
Illalla täytyy tulla taas töihin. Tällä viikolla on taas menoa joka illalle.

***

kehittelin sivun Poimintoja lukuvuodestani. Yritänpä siihen listata lukemuksiani, joista olen pitänyt, joita olen pohtinut, joihin olen pysähtynyt. Kaikkea lukemaani en edes yritä listata...
Katsotaan, mihin tuo etenee ja miten kehittyy.