työrutinat pois alta: jos ohjeistaa, ohjeistaa ja ohjeistaa, ennen, jälkeen ja sen aikana, ja jos lähettää 1500 kirjettä maailmalle - kuinka monta vastausta ohjeistuksiinsa ja kirjeisiinsä saa?
Ainakin sen 1500.
Miten monella eri tavalla voi maksaa viittellisen laskun, kysyn vaan. Häh?

**

Lököilystä on ilmeisesti tulossa perheen pääasiallinen ajanviettotapa. Eilen taas ruuan jälkeen makasimme eri kokoonpanoissa sohvassa, varpaat toistemme kainaloissa, aikuiset lapset ja kissat. Typykät tekivät pyrähdyksiä sohvan ja lastenhuoneen välillä. Isoveli vajosi tuoreimpaan Tarzan-kirjaansa hiuksiaan veivaten.
HraHakkarainen kampesi sentään itsensä pystyasentoon ja lenkille.
Minä järjestin tytöille manikyyrin - kynsilakat alkavat jo arkistoitua puteliensa pohjille. Sekajätettäkö ne ovat, vai ongelma-? Vaiko palamatonta?
Kateus on viheliäinen asia: kun toisella on lilata ja toisella vihreää kynsissään, mitä tekee mahdollisimman tasapuolinen äiti-ihminen: penslaa sormensa vihreällä ja varpaansa lilalla. Ei se niin hirveän kokkareista vielä ole.
Kunhan ei liian läheltä katso.

**

Liikkeellelähtö oli tänä aamuna taas vaivalloista. Isosisko ei halunnut. Ei huvittanut. Ei tykännyt.
HraHakkarainen törmäsi runoon:

"Pikkuhiiren uhkaus
Enää en syö kauranjyvää!
Yök! Ei koskaan mitään hyvää!

Minä karkaan, hyppään pilvelle
tai rakennan ihmisen hissin,
ja sieltä sitten pilvien läpi
äidin niskaan pissin.

Jos en saa herkkuja makeita,
alkaa sataa papanarakeita!"
Tuula Korolainen 2005

Se kuuluisi jääkaapin oveen.

Myöhästyin hyvistä yrityksistä huolimatta bussista ja jäin höpötädin piirittämäksi. Täti kertoi että kevättakin alla on vain lyhythihainen paita, että on asunut tuolla xxxx-kadulla numerossa 2 jo kaksi vuotta ja käynyt viime viikonloppuna metsässä ja kirkossa. Ja että sillä aikaa olivat kaverit huolissaan jo häntä kaivanneet. Ja että ei kannata ottaa ilmaisjakelulehteä ilmaisjakelijoilta, koska siinä on vain Helsingin asioita. Ja että hän aikoo käydä Tiimarissa ostamassa pääsiäistipuja kun niitä ei enää saa lähikaupasta vaikka viime vuonna sieltä saikin sellaisia koristemunia joissa oli naru ja kaikki. Ja ehkä Anttilassakin. Ja työkavereita katsomassa. Tai sitten ei. Sinne pääsee tosta vaan tolla bussilla. Ja syömässä. On pilleritkin mukana. Kun ne pitää ottaa kello 11.

**

Tätä kirjoittaessa olen aivastanut kolme kertaa. Niistänyt kolme kertaa. Ja syönyt kolme xylitoli-sitruunapastillia.
Nyt niistän neljännen kerran.
Ja sitten jatkan töitä.