jos yhden asian saa järjestykseen vähintään kolme muuta laukeaa niskaan. Niinkuin vaatehuone. Se on nyt kohtuullisessa kuosissa - mikä kostautuu olohuoneen isolle pöydälle kasaantuneena selvitettävää-röykkiönä. Mutta vaatehuone on melko siisti.
Meillä on uudet ikkunat paitsi olohuoneessa. Se kostautuu ikkunaremontin tieltä siirreltyjen tavaroiden kasoina. Mutta meillä on uudet ikkunat. (joissa ei ole sälekaihtimia: olen viime aamuina kietonut paksun puseron pääni ympäri, suojaksi aamuauringolta)
Meillä on lapsille uusi hieno nukkumajärjestely. Se kostautuu muun lastenhuoneen normaaliakin tymäkämpänä kaaoksena - lapsista on ihanaa pomppia vanhojen patjojen päällä. Mutta meillä on uudet sängyt.
Olen ollut aika jaksavainen äiti-ihminen viime aikoina. Se kostautuu siinä, etten ole leiponut mitään ainakaan kahteen viikkoon, ehkä jopa kolmeen. Perheen pitäminen jokapäiväisessä leivässä on monta vuotta ollut suurta tyydytystä tuottava asia elämässäni. Nyt se ei iske ollenkaan.
Joskus tuntuu siltä, että arkielämänhallintani on hitusen retuperällä. Tänä aamuna huomasin vasta päiväkodissa, että Isoveli oli lähtenyt matkaan ilman sukkia.
Odotan vain, että lastensuojelu soittaa ja ilmoittaa kaapanneensa lapseni parempaan turvaan. Saatan ilmiantaa itse itseni.

**

vähän myöhemmin
Katselin eilen illalla dokkaria "Seksivalistusta raamattuvyöhykkeellä". Samainen pastori oli esillä vähän samantapaisesta aiheesta jokin aika sitten toisessa dokussa - tuntuu että siinä kyläpahaisessa (kaupungissa) nuorison seksi on todellinen ongelma. Kyllä monet tässä dokkarissa esiintulleet näkemykset tuntuivat pelottavilta: seksivalistus johtaa kuulemma kokeilunhaluun - ja koulussa saa opettaa ainoastaan pidättyväisyyttä. Kyseisessä kaupungissa on varsin vahvoilla tosi-rakkaus-odottaa-liike. Teiniraskauksia ja tauteja on ihan liikaa.
Ja luonnollisesti kaikenlaiset vähemmistöt ovat tässä yhteisössä itsestään pahuudesta.
Vaikenemalla tilanne ei parane - olen valistuksen kannattaja: vain jakamalla tietoa, kertomalla ja antamalla nuorten kysellä, voidaan ohjata järkevään käyttäytymiseen. Ehdottomasti haluan, että meillä tulevaisuudessakin kouluissa kerrotaan seksistä siinä kuin monista muistakin asioista - se on elämäntaito, ihmissuhdetaito. Kuului tässä suhteessa sitten valtavirtaan tahi johonkin toiseen virtaan.

**
paljon myöhemmin

Ainiin, se paljastus!
Olen ihan liikaa lipsunut käymään tuossa ihanassa kahvilassa (näkyy kukkarossa ja vyötärössä) ja päätin taas kerran ryhdistäytyä ja ottaa mukaan terveellistä evästä.
Hiisi vieköön. Inhoan terveellistä. Inhoan melkein kaikkien kasvisten makua. En voi ikinä oppia syömään terveellisesti kun en tykkää kasviksista.