viikonloppuna oli töitä, joten viikolla vapaata: huomenissa lähdemme siskon kanssa koko päiväksi hurvittelemaan.
Tietysti sitä silmällä pitäen on tänäänkin täytynyt ahkeroida oikein tunnollisesti...ainakin Hanskamiehen tuloon asti.

Ei muuten ala viikonloppu mukavissa tunnelmissa, jos lauantaiaamun ensimmäinen kohtaaminen on hra Hanskan kanssa.

*

Työn lisäksi ahkeroin viikonloppuna kotirintamallakin.
Hah, siivosinko? Toiveajattelua.
Laahasin laumani kenkäostoksille, talvi lähenee kovaa kyytiä ja elättelen uskollisesti toiveita kunnollisesta kylmästä lumitalvesta.
Isoveljen kavio alkaa jo hipoa omaani. Pelottavaa.
Humanisti laskee: jos lapsen jalka kasvaa noin 2 numeroa vuodessa, ja Isoveljellä on kasvuaikaa jäljellä noin 8 vuotta, on sen kengänkoko aikuisena 55 (tarkistin laskimella).
Isoveli kuitenkin löysi passelit kengät melko vähällä vaivalla, ja odotti sen jälkeen tyynen rauhallisesti tyttöjä.

Isosisko löysi ihanat hopeanhohtoiset karvapompulatossut, mutta suostui sentään sovittamaan myös vaaleanpunaisia karvapompulatossuja, joissa sentään oli joku-tex pinnoite. Isosisko on kaunosielu: kaikki ihanat on vaan niin ihania.
Isosisko on myös roima leikkijä: viime talvena hän kulutti puhki kolmet talvihaalarit kiipeilemällä puissa. Ja vaaleanpunaiset kengät ovat hänen jaloissaan kohta muisto vain.
Luotan texiin kuin vuoreen: jospa tossut saisi pyyhkimällä pidettyä edes suunnilleen vaaleanpunaiseen vivahtavina.

Pikkusisko - tuo aikamme Imeldamarcos - on luku sinänsä. Hän vaelteli pitkin ja poikin kenkäosastoa. Sovitteli aamutossuja ja lenkkareita. Katseli taivaita kun piti sovitella talvikenkiä. Kirmasi karkuun hyllyjen väliin kun piti ottaa malliaskeleita uusilla kengillä. Hyppeli tasajalkaa. Katosi kokonaan. Ilmestyi takaisin.
Jalkaan tukevimmat olisivat olleet vähän vanhanaikaisen tyyliset ruskeat joku-tex pintaiset nahkakengät. Mutta vaaleanpunaiset tarratossut olivat sentään paljon paremmat jalassa. Tai ainakin silmissä.

toivon totisesti että tämä talvi on valkoinen, ja että lunta on ainakin puoli metriä. Ainoastaan sellaisessa talvessa ihanat vaaleanpunaiset saattavat säilyä edes suunnilleen vaaleanpunaisina.