Tänä aamuna oltiin Isoveljen kanssa tutustumassa kouluun. Lapset jaettiin kolmeen ryhmään - ja sinne lähtivät pienet pulleroiset opettajien kanssa, ja vanhemmat jäivät ruokasaliin.
Tulevia ekaluokkalaisia on 42 - rehtori jutusteli Linnunradan käsikirjan elämän tarkoituksesta - ja sai hienosti koottua sen ekaluokkalaisten määrään: tässä on hänelle elämän tarkoitusta.

Isoveli kaatui vappuna mehiläisen tai jonkun muun ärhäkkään ötökän päälle. Käsi on turvoksissa pitkälle ranteeseen.

Vappu meni rauhallisissa tunnelmissa. Vapunaattona ulkoiltiin (ja kaatuiltiin mehiläisten päälle). Vapunpäivän aamuna tehtiin piknikki parvekkeelle. Näppärää: päästiin hakemaan helposti lisää vaatteita ja eväitä. Pikkusisko varsinkin oli innoissaan ja aamiaisti todellisella hartaudella. Kun lapset olivat syöneet heinäsirkkalauman lailla, me jäimme vielä herraHakkaraisen kanssa istuskelemaan ja nautiskelemaan. Parvekelasit suojasivat sen verran, että parvekkeella oli lähes lämmintä. Nautinnollista.
Päivemmällä käytiin lasten kanssa yliopiston vapputapahtumassa. Leppoisa tapahtuma sekin - ei liikaa hälinää, pienellä vaivalla saatu aikaan paljon hauskaa ja varsin kohtuullisella hinnalla. Oli jotenkin liikuttavaa kun naperot kiipesivät touhukkaana ylös Tiedonportaita mäelle.
Illalla syötiin vielä vappujäätelöt parvekkeella - tai lähinnä Pikkusisko söi.

Inhottavan laiska olo: aamulla oli kouluun tutustuminen ja kohtsiltään lähden Isoveljen kanssa lääkäriin - eli en ehtinyt verstaalle tänään. Tai olisin ehtinyt, melkein tunniksi. Ei ollut mitään järkeä lähteä. Mutta silti paha omatunto laiskottelusta.