verstaalle tuli tarkastus- ja synergiakäynnille joku isojehu pääkaupunkiseudulta. Alakerran neukkarista raikuu römäkkä äijänauru kun isoherra, UPM, vanhaPM ja UusiTyöntekijä parantavat maailmaa. Jossain vaiheessa liittyy joukkoon vielä joku paikallistason keskikastiguru.
Minä pohdiskelen opintojani ja kyttään kelloa: milloin on kaffepaussi.

*

Löysin kirjastosta ovelan parisuhdeopuksen: Unohtumaton syntymäpäivälahja.
Olen vasta alkumetreillä kirjassa, mutta pidän sen tyylistä.
En viitsi paljastaa juonenkäänteitä - tutustukaa itse!
(anteeksi äiti ja isä, valitan että joudutte tutustumaan kirjalliseen makuuni näin julkisesti! Puolustuksekseni: en kerro julkisesti kirjan lukemisen aiheuttamista mahdollisista seuraamuksista. Lupaan ihan varmasti!)

*

Kiirepäivä luvassa: Isoveljellä on kirjoituskurssinsa ja sen jälkeen edessä retki kenkäkaupoille. Isoveli edustaa kuulemma koulua kolmiottelussa, joka käydään sisähallissa. Sinne tarvitaan tietysti sisähallitossut - joille näillä näkymin tulee täsmälleen yksi käyttökerta.
Yritän muiluttaa pojalle myös uudet ulkotossut tai kengät.
Isoveli INHOAA kaupoissa käymistä ja kenkien sovittamista. Ja nauhakenkiä.
Kävimme hraHakkaraisen kanssa aamutuimaan pitkänpuoleisen ja absurdin keskustelun siitä, kumpi lähtee pojan kanssa ostoksille. Kumpikin esitti höveliä ja tarjoutui olemaan kotona kimuleiden kanssa. ("kyllä mä voin olla kotona niin että sä pääset hoitamaan asioita" "eikun minä voin olla kotona niin että sinä saat asiat hoidettua") Tosiasiassa kumpikaan ei halua hengailla paria tuntia kaupungilla ja mennä sen jälkeen vielä kenkäostoksille. HraHakkarainen sortui ensin: "jos mä maksan ne kengät ja sä menet valitsemaan ne!"
Että sellaista sitten luvassa tänään.

Minäkin inhoan kenkien sovittamista ja ostamista. Varsinkin lapsille.

*

Kyllä kai nyt jo on kahvitauko. En jaksa enää odottaa.