Otsikko Ilta-Sanomissa tänään.
Missio tälle päivälle: iltaan mennessä olen täydellinen äiti.

1. Älä ole orja keittiössä - hanki oikeanlaiset keittiötarvikkeet ruuanlaittoon.
kommentti: Tähän tuskaiseen yksityiskohtaan on jopa hraHakkarainen (joka asioi keittiössä vain syömäpuolella) puuttunut. Keittövarustustamme on viime aikoina täydennetty sellaisilla esineillä kuin omenapora ja pizzaleikkuri.
HraHakkarainen ilmoittaa ettei voi puuttua ruuanlaittoon ennen kuin taloudessamme on myös sitrusraastin. Ja jäätelökauha.
toteutus: menen töistä lähtiessäni ostamaan sen jäätelökauhan

2. Hanki helppo syöttötuoli
kommentti: jolle ei enää ole käyttöä.
toteutus: hiippailen niiden tuttujen luo, joille lahjoitimme Pikkusiskon syöttötuolin ja ryöstän sen takaisin. En tiedä, mitä sillä teen, mutta olen askeleen lähempänä täydellisyyttä.

3. Hanki iso jääkaappi
kommentti: ja isompi keittiö, johon se jääkaappi mahtuu.
toteutus: kun hraHakkarainen kotiutuu, ripustaudun sen lahkeeseen ja alan inuta uutta keittiötä ja isompaa jääkaappia.
ei yhtään hullumpi ajatus.

4. Tee ruokailusta hauskaa
Kommentti: Ei kuulkaa voi olla hauskaa, jos yksi ei syö perunoita (paitsi valkosipulikerma-, joita taas ei syö toinen), yksi ei syö pastaa ja kaksi ei syö riisiä.
toteutus: arvon satunnaisotannalla ruokalajin, jota suurin ehkä osa suostuu syömään ja joka ei ole samaa kuin kasvatuslaitoksissa, joissa väkeni on päivänsä viettänyt. Yritän esittää stand up -tyyppistö showta että vastalauseet peittyvät ja kaikkia naurattaa.  ks. myös kohta 1, jäätelökauha.

5. Vaihda lelut helpompiin malleihin: "vaihda legot puupalikoihin"
kommentti: Taas lipsahtaa täydellisyys askeleen verran kauemmas. Kun minun mielestä legot ovat leluista parhaita (mutta lapset eivät suostu leikkimään niillä)
toteutus: kaadan legot lastenhuoneen lattialle ja kerään ne pois että voin korvata ne puupalikoilla, jotka täytyy varmaan ryöstää takaisin samasta paikasta jonne vietiin se muinoinen syöttötuoli. Piilotan lasten nykyiset lelut.

6. Älä ole lastesi orja
kommentti: En.
(paitsi että olen sittenkin joskus)
toteutus: alan vaatia oikeuksiani. Järjestäydyn ammattiliitoksi (Epätoivoiset äidit täydellisyydentavoittelussa ry EPÄTÄYD ry). Järjestän mielenosoituksen.

7. Hanki helposti puettavia vaatteita
kommentti: Itselle vai lapsille?
toteutus: hankin

8. Pienet asiat helpottavat arkea suuresti
kommentti: Kuten esimerkiksi se suuri jääkaappi, joka ei ole ollenkaan pieni asia, vaan suuri.
toteutus: pohdin erilaisia pieniä asioita ja päädyn hakaneulaan. Siitä voi kyllä olla apua monessa asiassa, esim. jos kuminauha on karannut housunvyötärön sisälle tai jos pitää kiinnittää jotain.

9. Opettele oikea äänensävy
kommentti: vaatteet päälle ja vähän äkkiä! vs, viitsisitkö mitenkään yrittää harkita pukeutumisen aloittamista lähiaikoina?
toteutus: ks. kohta 6.

10. Helpotusta matkoille: "lomille kannattaa varata mukaan pyykkipussi"
kommentti: Takapenkillä koskameollaanperillä -hokevan lapsen voi kätevästi survaista pyykkipussiin, niin matkanteko helpottuu ja äiti on entistäkin täydellisempi.
toteutus: en enää koskaan unohda pyykkipussia, koska se tekee matkailusta niin mukavan jouhevaa ja täydellistä.

Päiväohjelma täydellisen äidin malliin:
perheen mies tekee töiden jälkeen pikaisen keittiöremontin ja nostaa paikalle jättikokoisen jääkaapin. Äiti laittaa sillä aikaa vitsejä heitellen ruuaksi jäätelöä. Kaikilla on hauskaa. Lapset istuvat vuorotellen syöttötuolissa. Lapset protestoivat kun joutuvat leikkimään puupalikoilla mutta äiti järjestää mielenosoituksen ja sanoo että leikitte tai itkette ja leikitte. Hakaneulat taskuissaan koko perhe lähtee yhdessä helpostipuettavissa vaatteissa harrastamaan, perheen lapset kuljetetaan perille pyykkipussissa.