yritän väsätä perinteistä perjantaipäivitystäni verstaalla. Silmissä vilistää - olenko ehtinyt jo unohtaa miten päivitellään?

Joillakin on tänään viimeinen työpäivä - onnittelut sinne (isä, tiedän että luet tätä!)

Toisilla ei.

Aamulla syöksähdin pyöräsuojasta suoraan sakeaan sumuun. Hetkessä pienet ihokarvat pörhistyivät olemattoman pienistä kosteuspisaroista. Näytin suloiselta kuin vastauitettu tipu.

*

Kun aloitimme remppaurakan, nimesin hraHakkaraisen listavastaavaksi. Ilmoitin, että minä en puutu jalkalistojen ulkoasuun, hintaan enkä paikalleen kiinnittämiseen.
Eilen hraHakkarainen haki osan uusista huonekaluistamme.
Ilmoitin, että niitä ei kasata eikä asemoida ennen kuin listavastaava on hoitanut tehtävänsä.
Tänä aamuna listoja puuttui enää parikymmentä senttiä.
HraHakkarainen on haaveillut uusista pöydistämme vielä enemmän kuin minä.

Remppa johtui suuresta huonemullistuksesta: nykyään Isoveljellä on oma yhdistetty komero-kirjastohuone, tytöt jakavat prinsessojen pilvilinnan ja minä ja hraHakkarainen sijaitsemme nk. uudessa takahuoneessa. (sekä uusi että taka ovat äärimmäisen suhteellisia käsitteitä.)
Varsinkin itselleni remppamyllerrys on käynyt henkisesti voimille: omasta tilasta luopuminen - erityisesti silloin kun Isoveljen alamittaiset ja räkänokkaiset kaverit kansoittavat uteliaine kysymyksineen sen tilan jonka katson omakseni - ei ole helppoa.
Kunhan saamme Isoveljen kirjastotilan kuntoon ja yhteisen oleskelutilamme myös, uskon että ollaan menossa parempaan suuntaan. Toivon vielä että saamme vielä mahdollisimman pian hankittua uuden linjakkaamman sohvan.

Kissojen mielestä remppa on ollut selkeä muutos parempaan.  Kisut voivat nykyään harjoittaa tärkeimpiä työtehtäviään (laiskottelua, lököilyä, lepäämistä, torkkumista ja uneksumista sekä talon vartiointia) yhdestä ja samasta työpisteestä. Olohuoneen sohvan paras nurkkaus kattaa nykyään lähes koko palatsimme yhdellä kissansilmäyksellä (minkä vuoksi siihen mahtuu hyvin harvoin ihmisahteria) ja Isoveljen kirjastokomeroon ilmestynyt lepotuoli on kuin luotu aamu-, päivä- ja iltatorkuille (Isoveli purnaa, koska jos nousee vaihtamaan kirjaa, ei voi enää palata tuoliin istumatta lyttyyn hyvin närkästynyttä kissaeläintä).

*

Lauantaina Isosiskon ilmeisesti viimeinen jalkapalloturnaus - toivottavasti minäkin pääsen eroon tehtävistäni - ja sunnuntaina töitä. Että se tästä viikonlopusta ja rentoutumisesta.