yritän pakottaa itseni keskittymään edes toviksi Työ2:een, lasken tilastoa, ynnään ja vähennän. Toinen jalka on jo ovesta ulkona, mieli haahuilee muistilistoissa:
- hedelmät ja kasvikset
- pähkinöitä
- kirjasto

ja tietysti siinä, mihin aioin muutaman päivän hengähdystaukoni käyttää. Haluan lukea, kutoa ja loikoa. Ottaa lapset kainaloon ja nautiskella.
Pääsiäisaamulle on luvattu rakentaa brunssi
Miksi olenkin nyt niin tätä taukoa vailla?

**

Luin eilen loppuun Nancy Thayerin Vedenjakajalla. Pidin. Kirjan teksti soljui eteenpäin kuin aallokko, ilmavasti, hengittävästi, lainehtien. Tarina itsessään ei nyt maailmoja mullistanut: äidin ja kahden tyttären uusista elämäntilanteista, vedenjakajista - kunkin omaa sisäistä kamppailua uudessa elämäntilanteessa, sekä seestyminen. Pidin kuitenkin tavasta jolla kirjailija tarinoita kuljetti.

Samoin viimeistelin Jeff Davidsonin Helpon arjen ABC. Metka niksikokoelma elämän yksinkertaistamisesta. Arkistoi-arkistoi-arkistoi! Ja lisäksi varo vaaraa joka käänteessä! Elämäni ei vieläkään muuttunut taikaiskusta yhtään sen helpommaksi, mutta kirjasta sisuuntuneena puunasin kuntoon minua pitkään ärsyttäneen sotkuhyllyn ja perkasin lasten talvivaatevaraston jonkinlaiseen järjestykseen. Kelpo kurinpalautusta siis.