hienoisella ahdistuksella kiersin työmatkan varrelle osuvat työmaat. Sikäli kun lehdestä luin, oli Espoon onnettomuus väistämätön. Räjähteitä, nalleja ja kuorma-auto? Miten ihmeessä voi laatikollinen yliherkkää tavaraa olla kuorma-auton ja kaivurin kulkureitillä? Uusin silmin katselin isojen teiden risteykseen nousevaa palvelutaloa, ja kiihdytin Nopeahuolen hirmuiseen kiitoon.
Äidin tärkein tehtävä on pysyä hengissä koska 1) mies ei osaa laittaa pompuloita tyttöjen tukkaan, 2) mies ei ole koskaan leikannut lasten kynsiä 3) koska mies on värisokea, ja yhdistelee vaatteita vallattomasti, 4) koska mies ei osaa annostella joka-aamuista vatsanpehmentäjää Pikkusiskon velliin. Äidin tärkein tehtävä on pysyä hengissä.

On kysymyskin: mistä ihmeestä tai miksi ihmeessä pienet lentävät ötökät osuvat aina silmiin? Onko silmien vetovoima jotenkin suurempi kuin ympäröivän maailman? Onko silmissä erityinen gravitaatiokenttä? Houkutteleeko pyöräilevän henkilön silmien kosteus puoleensa pieniä ötököitä? Onko silmien musta aukko pikkuötököille kohtalokas?