Pikkusisko läpäisi palikkatestinsä kunnialla. Kimuli singahteli tuttuun tapaan vielä odotusaulassa, mutta jäykistyi ja hiljeni tyystin testitilanteessa. Saman tien kun psykologitäti sanoi, että voitte lähteä, tyttö alkoi hypellä ja pomppia ympäri huonetta, pyöritellä tuoleja, kurkistella nurkkiin ja lörpötellä iloisesti. Tällaisella käytöksellä on vaikea saada ammattilaista uskomaan, että kotioloissa typykkä on kokoajanjokapaikassaainatiellä, ja singahtelevainen.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kulttuuriharrastuneisuuskin jatkuu: laahasin lapsilauman taidekerhoon. Illan aluksi tutustuttiin Schjerfbeckin (tulikohan se oikein?) ja muutamien muiden taiteilijoiden omakuviin, illan jatkoksi saivat lapset itse maalata ihan oikealle kankaalle. Koko lauma kuunteli esityksen kohtuullisen keskittyneesti – Pikkusiskokin hääräsi omiaan hiljaisesti. Isommat osallistuivat keskusteluun ja tytöt uppoutuivat maalaamiseen kiitettävällä innolla. Isoveljeä taiteilu ei kiinnostanut: hänet saatiin mukaan lupaamalla että saa taiteilun ajan ”luggilugeja”. Merkillinen esivaihemurrosikä – pyrkimyksiä irrottautua, tehdä eri tavalla kuin muut.

Tyttöjen iloisenväriset maalaukset kuivuvat kirjahyllyssä – Pikkusisko olisi ottanut omansa mukaan hoitoon, niin tärkeä se oli.

 

Lukuviikko aloitettiin maanantaina käymällä kirjastossa. Isoveli on luggilugiensa lisäksi hurahtanut maailmankirjallisuuden merkkiteossarjaan: Kapteeni Kalsarit ovat kovassa huudossa.

Olen pitkään kovalla äänellä ollut sitä mieltä, että on tärkeää että pojat lukevat: mitä tahansa. (ihan liian monta ettää!) Puren siis hammasta ja yritän seistä sanojeni takana.

 

**

Nyt olisi tarjolla kelpo yhdistelmävaunut – Pikkusisko on siirtynyt pelkkiin rattaisiin. Se on virallista: talossa on taapero, ei vauvaa.

Niin – yhdistelmävaunuja kaipailevat: ilmoitelkaa itsestänne!

 

**

töissä kiireisempi vaihe (en ole vielä töissä, menen vasta illaksi) ja sen lisäksi todellinen humanistipainajainen: numeroitanumeroitanumeroita... epäilen olevani ihan hitusen numerosokea