Olenkin ollut kummallisen rento ja murehtimaton. Pitkään.
Nyt se tauti on virallisesti Pikkusiskon päiväkodissa ja kaikkein tuoreimman tiedon mukaan perusterveitä lapsia ei ihan lähitulevaisuudessa rokoteta.
Olen kehitellyt mukavansorttista paniikkia ja kauhua päivystämisestä sairaalan teho-osaston käytävässä, mielikuvaa siitä miten palelemme kylmän pimeän kartanomme nurkissa ruuatta ja juomatta, kuolemankielissä. (tietysti veden ja sähkön ja elintarvikkeiden jakelu keskeytyy! Tietysti!) Ja muutamia muita vastaavantasoisia kehitelmiä.
Jos ei niistä synny paniikkia, niin ei sitten mistään.
Joka ikinen päivä riitelen Pikkusiskon kanssa siitä, että sikainfluenssa on eri asia kuin sikotauti. Pikkusisko pelkää sikainfluenssaa koska "posket turpoavat eikä pysty syömään". Ja minä puhun kuin ruuneperi: se on eri tauti, sitä vastaan on rokotettu.
Pikkusiskon mielestä laiha lohtu on että tulipa tauti mikä hyvänsä, on luvassa jätskiä.

Päiväkodissa on tänään pelastautumisharjoitus. Sekin aiheuttaa paniikkia Pikkusiskossa. Mitä jos paleltuu kuoliaaksi kun pitää juosta ulos ilman haalaria? Mennäänkö päiväkodin aidan ulko- vai sisäpuolelle?
Myös siitä olen vaahdonnut kuin ruuneperi: oma henki on tärkein, mitä haalareista ja kengistä, kunhan hoitaa itsensä ulos.

On vaikeata olla vakaa aikuinen kun on itsekin itseaiheutetussa stressipaniikkimielentilassa.

*

Isoveljen ope oli huippukiva. Ihmettelen entistä enemmän Isoveljen lievää vastahankaa uutta opea kohtaan. Ehdotin Isoveljelle että tulisin muutamaksi päiväksi itsekin kouluun, oli se niin hyvä tyyppi.
Isoveli on muutosvastarinnan kuningas: koulussa on meneillään kilpailu siitä, mikä luokka saa uudet hienot superergonomiset pulpetit. Isoveljen mielestä koko touhu on aivan nääfst, koska vanhat (alkuperäiset) pulpetit ovat vielä ihan toimivat (mitä siitä että pulpetin laatikko on halkeillut hengenvaaralliseksi), ja koska uusissa pulpeteissa on nostettavat kannet eikä sitten pysty enää salaa lukemaan kirjoja niin ettei ope huomaa.
Koulun pihaa ollaan uusimassa superhienoksi ja houkuttelevaksi. Isoveljen mielestä homma on aivan nääfst, koska vanha asfalttinen täysin leikkivälineetön koulupiha on vielä ihan toimiva.
Ja miksi muuten edes kannattaa viitata, kun sitten joutuisi istumaan koko ajan käsi ojossa. Kyllä se ope kysyy vaikkei viittaisikaan.
Välitunneilla Isoveli kyllä kuulemma jakaa tietojaan kuin mikäkin Yoda.