Kevät kohisee suonissa einoleinomaisesti: "ma elän! Ma elän!" - paitsi tietenkin täällä verstaalla, joka on juuttunut viralliseen aikapoimuttumaan.

Viikonlopun upein hetki oli lauantai-illalla. Lähdin muksujen iltapalan aikoihin sauvailemaan pienen kierroksen. Kuntopolulla notkelmapaikoissa tuoksui kevätillan kostea maa, mäensyrjissä, joihin aurinko oli ehtinyt paistaa, viipyili vielä päivän lämpö. Linnut lauloivat herpaantumatta, sinnikkäästi.
Mäkeä alas viileään.
Mäkeä ylös lämpöön.

**

Teoria 1

Jos housut ovat pesussa kutistumaan taipuvaisia, niin auttaako silloin ihmishenkilön ahkera pesullakäynti? Kutistuuko ihmishenkilö silloin samassa suhteessa kuin housunsa?

**

Teoria 2

Lupaan ja vannon kautta kiven ja kannon, etten ikinä koskaan ja milloinkaan anna kenellekään lapselle lahjaksi muovailuvahaa, ja pyydän nöyrästi ja syvästi anteeksi kaikilta, joille olen niin tehnyt.
Muovailuvaha on ihanaa.
Kestää noin seitsemän minuuttia kun se on tahkottu likaisenruskeanharmaaksi massaksi.
Ja noin tunnin kuin se likaisenruskeanharmaa massa on siroteltu pienenpieninä murusina lattioille.
Koska se on niin ihanaa ja leviäväistä, tulee sen käyttöoikeuden määräämisen olla vain ja ainoastaan kunkin vanhemman itsensä päätettävissä. Totuuden nimissä on myönnettävä, että se ihana, mielikuvituksekas, pitkä, jatkuva ja lapsia suunnattomasti tyydyttävä leikki melkein kompensoi vahan aiheuttaman siivousurakan (joka luonnollisesti lankeaa vanhemman niskoille.) Melkein.
Saman asian ajaa muuten taikataikina - vaikka se onkin tylsemmän väristä ja kuivattaa käsiä enemmän. Tai leipätaikina, jonka tuotokset voi syödä.
Henk.koht. olen sitä mieltä, että lapsen luovuuden korkeimman asteen voi saavuttaa parhaiten steineriläisillä välineillä: mehiläsvahaliidut irtoavat pinnasta kuin pinnasta hyvällä pyyhekumilla. Eikä mehiläsvahamuovailuvaha varise samalla tavalla kuin teollinen. (vaikka henk.koht. olenkin aika monessa muussa asiassa eri mieltä kuin steineriläiset)

Vinkki: kokeile aina pyyhekumia! Varsinkin kun lapset piirtävät seiniin tai huonekaluihin.
Huom: kuulakärkikynä ei irtoa huokoisesta muovista kumittamalla! (nimim. kokeiltu on)