Taas uudessa työviikossa: väsään työ2:n loppurapsan taittoa ja saan sen tänään käsistäni painoon. On jo aikakin.

Viikonloppuna siivoilimme ja touhuilimme puoliteholla: koti alkaa näyttää jo kodilta, ei remonttityömaalta. Vähän kerrallaan, pienin askelin, niin että sielu pääsee muutokseen mukaan.
Muutamia reikiä seiniin, muutamia huonekaluja (sohva!!), sitten voimme olla tyytyväisiä.
Olen oikeastaan äimistynyt siitä, miten hyvältä kaikki näyttää. Pelkäsin nimittäin, että urakan lopputulos on pimeä, ahdas ja köyhän näköinen. Mutta ainakin omaan silmääni lopputulos on juuri sillä tavalla ilmava kuin toivoinkin, valoisa ja avara.

*

Isosiskolta irtosi suunnilleen viikko sitten hammas. Hammaskeijun piti kuulemma tuoda hänelle euro. Eikä mitään tyhmää hammasharjaa - joka yleensä on ollut hammaskeijun tuominen.
Kysyin, miksi juuri hänen pitäisi juuri tästä hampaasta ja juuri nyt saada euro: eiväthän muutkaan ole saaneet, mistään hampaasta. Jos hammaskeiju alkaa maksella taannehtivasti, loppuvat rahat kesken ja kohta tyynyn alta löytyy vain velkakirjoja.
Isosiskohan ei luovuta. Euro hammaskeijulta, ja sillä hyvä!
Minäkään en luovuta.
Rustasin lapun: Oy Hammaskeiju Ab, tämä kuponki oikeuttaa ostoskierrokseen kauppakeskuksessa, seuraavat asiat: 1) tarpeellinen kouluvaate 2) hauska ja turha kouluvaate 3) tarpeellinen koulutarvike 4) hauska ja turha leikkiasia + jätski.
Sujauttelin lappuset tyynyjen alle ja olin niin tyytyväinen itseeni - saadaan pakolliset hankinnat tehtyä vähän kuin leikin varjolla. Ajoitus oli täydellinen. Pikkusiskon ensimmäinen maitohammas irtosi alkukesästä, Isosiskon tuorein pudotus osui viime viikolle ja Isoveljen myöhäiskehittynyt kita pudotti viimeisimmän hampaansa samana päivänä, jolloin laput löytyivät tyynyjen alta, noin pari tuntia löytymisen jälkeen!
Muuten hyvä juttu, mutta
a) tytöille tuli kinaa siitä, kuka saa lähteä ekana ostoksille
b) Pikkusiskoa harmittaa, koska hänen hampaansa irtoamisesta on jo niin kauan, eikä hammaskeiju koskaan tuo lappuja niin, että hän löytäisi ne ekana
c) joudun menemään niille hiivatin ostoksille kolmeen eri kertaan.

Että ojasta allikkoon mentiin taas kerran.

Mietin, lainaanko Pikkusiskon keijusiipiä ostosreissun ajaksi.

*

Isosisko haluaa oman eläimen. Koiran. Mutta vielä mieluummin hevosen. Ja kengurun.
Sanoin että ei varmana. En kestä sitä että aamu alkaisi hevonkakalla varpaiden välissä ja seuraavaksi kenguru loikkisi päälle.