olen koko aamun istunut koneella (mikä yllätys!) ja olen yrittänyt ymmärtää, miten hoitaisin erään laskutusta sivuavan asian niin, että kaikki summat tulisivat varmasti oikein. Jossain nimittäin mättää, enkä tavoita sitä, missä. Humanisti laskee sormillaan, nääs. (onneksi ei tarvitse tämän enempää puljata rahan kanssa, firma olisi konkurssissa hetkessä...) Tulin siihen tulokseen, että ajatustyön vaativuuden takia olen oikeutettu syömään eilisestä kokouksesta jääneen puolikuivettuuneen munkin. Olenhan? Kun kuitenkin olen syönyt pohjalle kunnon ruokaa.
Raivostuttavaa, kun tiedän että jossain kohtaa päättelyketjuani on virhe, enkä löydä sitä...enkä tiedä edes, keneltä kysyisin neuvoa. höh.

Eilen elettiin muutama hiostuttava minuutti: herraHakkarainen soitti töihin ja ihmetteli, missä Isoveli on. Kotimatkaan oli kulunut yli tunti, eikä poikaa näkynyt missään. Pienessä mielikuvituksessani ennätin keksiä noin kahdeksantoista toinentoistaan karmivampaa kohtaloa poikaselleni, vaikka ennakkotapausten perusteella arvelin, että poika on jäänyt metsänreunaan leikkimään. Ankeaa oli olla töissä, kun mieli paloi juoksemaan hengästyneenä metsänreunatielle ja tähyilemään ojiin ja puihin. Adrenaliinikuohuksissani imuroin verstaan ja siistin pöydät. Poika oli ollut "kokoontumisessa" puolentusinan kaverinsa kanssa.
Tänä aamuna kaiken aamutohinan keskellä yritin vielä kertaalleen puhutella poikaa; suupielessään käväisi puolihuomaamattomasti ovela virne - taitaa olla mukava välillä säpsäyttää vanhempia.

**

Tiedoksi kaikille lehmäbaletin harrastajille: päivän liikesarjat suoritetaan eteisessä, mieluiten täysin ilman vaatetusta, mahdollisimman aikaisin aamulla. Liikesarja "vinttitytöt" koostuu kahdesta osiosta - Liike1: käsien hurja huiskautus vaaka-asennossa niin, että keskipakovoima pakottaa vartalon seuraamaan tymäkällä laukka-askeleella, noin puolen kierroksen pyörähdys.  Liike 2: pannaan pää lattiaan ja pidetään jalat niin suorana kuin mahdollista - kurkistus ja kikatus. Voi ottaa tukea käsillä lattiasta, jos ei muuten pysy pystyssä.
(mistä ihmeestä tuo kimuli keksii kaikki nimet? "vinttitytöt"??)