minä haluun naimisiin!
Tämän uuden työmatkan varrella on morsiuspukukauppa. Ja siinä ikkunassa on Se Puku. Tai en oikeastaan ole edes kunnolla katsonut, millainen se puku on, mutta silti. Nyt pitäisi järjestää sitten häät. Mitäköhän herraHakkarainen sanoo, jos mennä pätkäytän sille, että mentäisiinkö uusioavioon (vai mikä se juttu on, jota jenkit harrastavat? Varahäät? Toisinnot?)
Sitä oli niin naiivi silloin muutamia vuosia sitten, tai häähumautus ei ollut vielä ihan kunnolla iskenyt tänne, tai minä en tajunnut sitä. Ei ollut sormustyynyjä, eikä huomenlahjoja - voi vietävä. Kyllä ihan selvästi pitäisi saada häädännät aikaiseksi.

Joskus aikoja sitten, kun Isoveli oli pikkuisen päälle kahden ja Isosisko vajaan vuoden, kävimme kavereiden häissä. Taisin selittää jotain naimisiinmenosta ja niiden juhlimisesta. Naperot jäivät isovanhempien hoiviin juhlien ajaksi, ja ilmeisen hauskaa oli ollut, sillä seuraavana iltana Isoveli selitti: "äiti, minä ja sisko mentäis taas mummin luo ja te voisitte taas pitää isän kanssa sellaiset naimajuhlat "
Että jos pidettäis nyt sellaiset? 

Ulkomaan serkut ovat tulossa huomenissa. Saapa nähdä, millaista reviiritaistelua syntyy, kun muksut alkavat kisailla leluista ja aikuisten huomiosta ja vaikka mistä. On niin eri asia puhua tuntemattomista serkuista ja oma juttunsa taas kohdata totuus. Ihan varmasti tulee kädenvääntöä puoleen ja toiseen. Kauhukolmikko kun pitää tiettyjä aikuisia yksinoikeutenaan.
Ja saapa nähdä tuleeko sellaisia hetkiä, että olen yksin vastuussa koko laumasta. Huuu...(oikeasti, pelkään vieraita lapsia.)

Lumi on melkein kokonaan poissa. Valo on jollain tavalla harmaa, ja sattuu sydämeen. Miksi tällainen tietyllä tavalla tuleva harmaa valo tekee aivan fyysisesti kipeän olon? Mikä muisto pyrkii pintaan?
Vähän tummemman harmaana valosta tulee mieleen kissanpentu. Miksi?
Ensimmäinen kisu tuli valtavassa lumipyryssä, toinen tuotiin keväisenä päivänä - miksi minulla on kissavalo?

Toissayönä näin unta, että perustimme herraHakkaraisen kanssa kissanruokakaupan. Sille tuli nimeksi Kissankulma. (ollaan luettu lasten kanssa Eemeliä)
Viime yönä tanssin valssia Groucho Marxin kanssa.
Pikkusisko näkee jatkuvasti painajaisia: äiti ota se kala pois mun sängystä! Kala kuulemma kurkistaa hänen sänkyynsä. Mikä kala?