meneillään operaatio kirjahylly, ollaan jo puolivälissä. Kirjat otettu pois, tomutettu, nostettu sängylle odottamaan, purettu hyllyt, siirretty tikkaat, kasattu hyllyt.
Nyt pitäisi vielä asemoida kirjat paikoilleen.
Se on loputon ikuisuusurakka.
Varsinkin kun tekee mieli jäädä lukemaan löytöjä ("ai, onko meillä tällainenkin kirja!?"). Tai kun yrittää suunnitella jotain loogista, järkevää ja selkeää hyllytysperiaatetta ja kaikki kirjat ovat pinoissa, kasoissa ja kukkuloissa pitkin ja poikin, enimmäkseen sängyllä mutta myös sohvalla, lattialla ja vähän joka puolella.
Olemme hraHakkaraisen kanssa yhtä mieltä ainoastaan siitä, että k-18 kirjallisuus piilotetaan jonnekin ylös ja taakse.
Hyllyttämistä hankaloittaa myös se, että toisen kirjahyllyn siirtoon päästään joko illalla tai vasta huomenna, ja osa sen hyllyn kirjoista siirtyy tähän nyt työn alla olevaan hyllyyn ja päinvastoin.

*

Kartanossamme vallitsee suunnaton rauha: kimulit olivat yökylässä Pomppivilla, ja pojat puolestaan olivat meillä. Isoja kun ovat, huolehtivat pojat viihdykkeistään aivan itse, toisin kuin Pikkusisko joka vaatii koko ajan huomiota.
Tämä vajaa vuorokausi Pikkusiskotonta aikaa on tehnyt ihmeitä työn etenemiselle.

*

HraHakkarainen kolistelee hyllylevyjä ja huokailee. Lienee syytä mennä jatkamaan hyllytyspuuhaa. Tai lähettää se hakemaan oppia kirjastosta.

*

edit puolitoista tuntia myöhemmin.
Kirjat ovat hyllyssä. Paitsi ne jotka menevät siihen toiseen hyllyyn joka siirretään kun saadaan listat kohdalleen, jotka saadaan kun tulee jiiraaja.
Omistan metrin verran hömppäpokkareita.
Ja metrin verran lasten- ja nuortenkirjallisuutta.