verstaalla. Luvassa pidempi päivä, projektiryhmän kokous vielä edessä. Yritän nakutella jokavuotista pakollista perusnakuttelua - hermostuttavaa.
Siitä riippuu koko tuleva vuosi, ja pelkään koko ajan, että teen jonkun perustavanlaatuisen virheen, jonka takia toiminta loppuu kokonaan ja minusta tulee työtön ja vihattu.
Suunnilleen kerran viikossa ajattelen, että pah! olkoon koko verstas, kyllä rahkeeni riittäisivät paljon ylevämpiinkin tehtäviin. Sitten istun täällä muutaman tunnin aivan öönä, aivot puoliksi narikassa, puoliksi jonkun harmaan sumun peittämänä, ja tyräilen senkin vähäisen vastuun kanssa joka minulla on. Silloin aina totean, että parempi vain olla täällä, tekemässä hommia sillä kuuluisalla vasemman käden vanttuulla.

*

Eilen oli Isosiskon jokavuotinen arviointikeskustelu. Hienosti sujuu.
Arvioinnista rymistimme Isosiskon kanssa jalkapallotyttöjen treeneihin. Ja kuten aina silloin kun olen kiiruuksissani lähtenyt liikkeelle työvaatteissani ja ilman tossuja, huomasin yhtäkkiä olevani kentällä hyppimässä pillin kanssa. Työvaatteissani ja ilman niitä riivatun tossuja.
Tulipa päivän liikuntasuoritus kai tehtyä.

Pikkusisko oli tänään toisilla treffeillä psykologinsa kanssa ja sen mitä oven takaa kuulin, oli vuorossa aivan julmetun vaikeita tehtäviä. "laske taaksepäin luvusta 19 niin että lopetat lukuun 12".
Psykologin mukaan Pikkusisko oli ensimmäisessä osiossa "vähän jossain omassa haavemaailmassaan", mutta nyt "keskittyi ihan ikätasoisesti".

*

Isoveli haastoi minut aamupalalla luettelemaan kaikki konsonantit. Isosisko halusi tietää, mitä tarkoittaa konsonantti.
En osannut, enkä osannut selittää.
HraHakkarainen katsoi vähän vinosti ja totesi, että siinä meillä lapset on filologi.
Yritin johtaa harhaan kertomalla sibilanteista ja glottaaliklusiileista. Vikatikki sekin.
En osannut sitäkään enää.

*

Haastattelin eilen lapsia heidän tulevaisuudenhaaveistaan.
Isosisko aikoo muuttaa maatilalle.
Isoveljestä tulee astronautti.
Pikkusisko aikoo muuttaa kimppukämppään.

*

Palaan tukaliin nakutteluihini, jos saisin vielä pari osiota pois alta ennen palaveria