taas... viikonloppuna ei vapaata ollutkaan - töitä vain. Tai toisena päivänä, ja toisena oli muuta menoa. Onneksi edessä häämöttävät pääsiäisen pyhät.
Päätimme iltamyöhällä, että tänä vuonna pidämme pääsiäispaaston. Ruuasta kieltäytyminen ei varmaankaan nykypäivänä ole niin vaikeata kuin entisinä aikoina: me pidämme mediapaaston. Televisio pysyy iltaisin kiinni ja tietokonekin. Tai se ainakin on tavoite. Radio voi soida, lehtiä saa lukea, töissä on pakkokin käytellä kompuutteria, mutta illalla ruutumediat hiljenevät.

**

Päädyimme illan kaikissa absurdeissa keskusteluissamme myös suunnittelemaan elokuvaa. HerraHakkaraisen sairaan outo mieli janoaa tehdä elokuvan suvustani ja perheestäni - ryhdyimme siis pohtimaan roolituksia.
Ikäjärjestyksessä sukuni rooleihin tullaan kiinnittämään mm. seuraavat näyttelijät: Vesa Vierikko, Heikki Kinnunen, Ismo Kallio, Aake Kalliala ja Pirkka-Pekka Petelius, varalla kaikkiin rooleihin Juha Veijonen (yritin runnoa läpi Carl-Christian Rundmanin, mutta se on kuulemma liian kaunis).
Asetin ehdoksi, että minua saa esittää vain ja ainoastaan Winona Ryder, jonka herraHakkarainen lupasi ystävällisesti välittää eteenpäin perikunnalle. Itsekseen hän ehdotti Jussi Lampea tai Viggo Mortensenia. (*aivan hysteeristä naurua*!)
Lupasin näillekin herroille toki roolit elokuvassa (tai elämässäni...) mutta herraHakkaraiseksi ehdotin kuitenkin Kari Heiskasta. Mikä ei tietenkään sopinut sankariroolista haaveilevalle Hakkaraiselle. Ankara brainstorming tuotti lopulta Sen Oikean, johon olimme yksimielisesti tyytyväisiä: Kiefer Sutherland.

Ja pyydän jo kaiken varalta mitä nöyrimmin anteeksi sukulaisilta ja vetoan siihen, että kaikki elokuvan tapahtumat ovat mielikuvituksen tuotetta ja yhtymäkohdat todellisten ja kuviteltujen henkilöiden välillä ovat pelkästään herraHakkaraisen mielikuvituksen tuotetta ja vaikka niitä olisikin, en välittäisi, koska en ole aikoihin nauranut niin makeasti.

elokuvan avauskohtauksessa mitä ilmeisimmin Winona Ryder seisoo tumput suorina keskellä kaoottista eteistä kun Kiefer lähtee salkku heiluen töihin ja Pikkusisko (ei vielä roolitettu) saa hysteerisen oidipaalisen isä-isä-isä-hemulin. Musikaalihenkisessä elokuvassa Winona laulaa "puenytjonehanskat kätteen ettei taasen myöhästyyytä" samalla kun Kiefer maastoutuu bussissa salkkunsa taakse ettei lauma retkelle lähteneitä villiintyneitä koululaisia piirittäisi häntä.

Jään laatimaan käsikirjoitusta seuraaville kohtauksille.
Kamera panoroi tylsään verstaaseen, jossa Winona kaivelee jääkaapista eväät esiin.