nyt saa minun puolestani kesä tulla.
Ensin juhlimme tyttöjen kevätjuhlia kuumassa laulusalissa, niiskutin vähän ja säädyllisesti. Sieltä kiisimme koululle juhlimaan koululaisten kevätjuhlia.
Koululaisilla oli vauhdikas sirkus-teemainen kevätjuhla, jossa nähtiin eläimiä, taikureita, akrobaatteja, vahvin mies, tykillä ammuttu mies - ja muita hienouksia. (HraHakkarainen tosin väitti, että koko juhla oli uusinta jostain parinkymmenen vuoden takaa)
Ja kuultiin tietysti pakollinen rehtorin puhe.
Juhlan päätteeksi laulettiin yhdessä Suvivirsi. Oppilaat eivät meinanneet millään rauhoittua. Rehtori sanoi: "sitten vasta aloitetaan kun on hiljaista" - ei mitään vaikutusta. Seuraavaksi rehtori rykäisi ponnekkaasti mikkiin: "OPPILAAT - nyt hiljaa!" Edessäni seissyt Pomppiva Sovinisti veti välittömästi asentoon, oppilaat(kin) hiljenivät ja musaope löi kiireesti ensitahdit pianostaan.
Pikkusisko kyyhötti sylissäni, imeskeli tikkaria ja lauloi täyttä kurkkua: "Joooojoutuiiiaaaarmaaasaaaaikaaa"

Laahasimme hikiset naperot kotiin, tytöt kehittivät pakolliset jännitysraivarit. Ilta päättyi jätskinsyöntiin, sopuisasti kuitenkin.

*

Niskat jumissa: kurottelin niin tohkeissani koulussa että näkisin Isoveljen lavadebyytin: kottikärrykävelyä lavan poikki leopardina. Hienolta näytti.

Työ2:n asiat ovat melkein paketissa tältä keväältä. Kunhan ne ovat ihan paketissa, lyhennän omalla luvalla työpäivääni (no on siihen pomonkin suostumus). Työ2:ssa ei tapahdu mitään ennen elokuuta, siispä voin todellakin hyvillä mielin ja hyvällä omallatunnolla ottaa rauhallisemmin.

Nyt saa kesä tulla. Tytöillä viimeinen tarhapäivä - Isosiskolla ihan todellakin viimeinen. Eskariope halasi kyyneleet silmissä ja sanoi: "teillä on niin ihanat lapset, heistä on teille nyt ja tulevaisuudessa suurta iloa." Minä ajattelin eilisen illan jännitysraivareita. Isosisko hyppeli siinä lähettyvillä ja sanoi: "...ja vauhtia kans!" Oli pakko olla samaa mieltä, sekä open että Isosiskon kanssa.
Kunpa vain aina sen arjessa muistaisi!

Olimme väsyneitä kaikki, minäkin pääsin kerrankin sänkyyn jo kymmentä vaille kymmenen. Sammutin valot kymmeneltä.
Havahduin jossain välissä kun hraHakkarainen alkoi silittää paitojaan, se sanoi että "nuku sinä vaan ihan rauhassa"

Ja voi pojat, kyllä minä nukuinkin!