hiljaista on edelleen: UPM lähti maailmalle ja on siellä loppuviikon.
Vanha hauska setä kävi kopioiduttamassa nipun papereita.
Siinä kaikki tänään tähän mennessä -loppuviikkokin näyttää yhtä hiljaiselta, mutta työlistassa on jotain pientä näperrettävää sentään muutamaksi hetkeksi. Päätin omavaltaisesti, että tänään on laiska päivä, loppuina päivinä aion raataa, tai ainakin ahkeroida. Oikein kovasti.

*

HraHakkarainen vei lapset eilen tuttavien mökille uimaan, minulla oli koko illansuu aikaa olla vain. Maalasin valmiiksi Isosiskon pulpetin ja löhvötin telkkarin edessä.
Kotiintullessaan lapset paheksuivat, kun en ollut edes leiponut leipää. Mikä laiskimus!

*

Pohdin itsekseni raha-asioita: ruuan hinnannousu näkyy selvääkin selvemmin kauppareissuillani. Pitkästä aikaa tutkin viimeksi kaupassa kilo- ja litrahintoja, ja huomasin, että vakio-ostoslistaani täytyy tehdä muutamia muutoksia.
Uskomattoman huolestuttavaa on se, että nimenomaan terveellinen ruoka maksaa aivan tolkuttoman paljon. En yhtään ihmettele, että suuressa maailmassa lihavuus on nimenomaan huonosti toimeentulevien väestönosien ongelma: terveellisesti ja tiedostavasti syöminen on kallista. Viime syksynä palkannousun huumassa ostin muutamana viikkona niin paljon reilua ja luomua kun sielu sieti: viikon ostoslista maksoi liki 40€ enemmän. Palasin takaisin ruotuun - nyt ruuan hinnannousu näkyy meidän viikko-ostoksissamme suurinpiirtein 20€ verran; karkeasti verrattuna suunnilleen vuodentakaisiin viikko-ostoksiin. (en ole kirjanpitäjätyyppiä, joten mitään tarkkaa dokumenttia minulla ei ole, mutta kuten kaikki tiedämme MuTu on mitä luotettavin tietolähde!) 
Miten voi ruuassa säästää?
Missä viipyy ruuan arvolisäveroalennus? (vai ymmärsinkö jotain väärin vaalilupauksissa?)
Oikeasti minua ei niinkään harmita ruuan hinta sinänsä, se maksaa sen minkä maksaa. Minua harmittaa se, että en pysty tekemään niitä eettisiä valintoja, joita ehkä haluaisin tehdä.
Ehkä olen vain huono talouden suunnittelija.

**

edit: humanistin matemaattinen ongelma

Herrakerho nostaa viikkotuntimäärääni ja palkkaani. Palkannousun myötä laskennallinen tuntipalkkani herrakerhon hommissa nousee.
Tästä syystä anelin työ2:ta vähentämään vastaavalla määrällä viikkotuntejani, palkkani tietysti pienenee, mutta laskennallinen tuntipalkkani pysynee samana.
Miten voi olla, että kokonaispalkkani silti pienenee? Ei mahdu humanistin järkeen tämä.