edit kahvitauolla

Voi viikonloppuja! Ainakin tällaisia viikonloppuja.

Lauantaina siivosimme yhteistuumin. Tytöt kiillottivat ovia pölyräteillä ja lauloivat sydämensä pohjasta. HerraHakkarainen imuroi, minä kuurasin kylpyhuonetta, Isoveli makasi sohvalla ja luki. Poika komennettiin mukaan töihin: löin heppulille vessaharjan käteen ja opastin, miten meillä vessa pestään. Sepä olikin mukavaa puuhaa - sai suihkuttaa pullosta pesuainetta vaikka mihin. Tytötkin halusivat pesuainetta (oli niin kovin likaisia ovia), joten loppusiivouksen kuljeskelin ovelta toiselle suihkimassa. Isosisko kiillotti myös telkkarin (ei ihan paha) sekä joitakin kohtia lattioista. Pikkusisko kiillotti osan peilikaapista (aika paha) sekä osia lattioista (ei kovin hyvä sekään). Mutta tuli siistimpää. Eiliseen asti - kissa päätti tyhjennellä vatsalaukkunsa sisältöä kaikille puhdistetuille pinnoille.
On aikalailla tutumpaa nyt.

Eilen - sunnuntaina - vierailtiin Helsingissä juhlimassa syntymäpäiviä. Reilut pari tuntia vimpanpäälle ravintolassa on lapsille elämys ja aikuisille myös. Pikkusisko huolittiin pääpöytään istumaan, minä ja kaksi muuta istuimme vähän syrjemmällä. Isosiskoa vaivasi taas kerran lähes halvaannuttava ujous, eikä takapuoli pysynyt silti hetkeäkään tuolilla. Syömisessäkin piti avustaa. Isoveli söi alkuruokabuffetista hyvällä ruokahalulla ja keskittyi sitten nuhjaamaan vieressä istuneen samanikäisen pikkuserkkutytön kanssa. Ruokailun kuluessa he ehtivät paitsi syödä, myös pelata kivi-paperi-sakset, laiva on lastattu (Ö:llä!!), johon Isosiskokin osallistui, sekä tuntemattomannimiseksi jäänyttä peliä, jossa yritettiin juomapillillä puhaltamalla saada vieruskaverin tukka liehumaan.
Reilu kaksituntisen ruokailun piti päättyä puistoon valokuvausta varten. Se päättyi puistoon, jossa lapset juoksentelivat helpottuneen vapautuneesti, kaikki pikkuserkut kiipesivät tilataideteosten sisälle ja huolestuneet isovanhemmat miettivät, saadaanko ne sieltä ulos, Pikkusiskon karkausyrityksiin sekä noin kahteentusinaan valokuvaa, joista jokaisesta puuttuu joku.

Onnistuneehkon ravintolakeikan päätteeksi ehdimme piipahtaa hetkeksi Lintsille ja samalla tapaamaan Pikkusiskon kurakummia. Rannekkeita ei kannattanut ostaa, mutta isot pääsivät muutamaan hurvittimeen ja yhteisesti ajelimme koko alueen kiertävällä yksiraiteisella. Tytöt voittivat onginnasta sekundanuket, tai ehkä se oli tee-se-itse-amputaatioklinikka. Isosiskolla oli jalkasiirrännäinen ja Pikkusiskolla pää-. Isoveli voitti vihreän pienen nallen.
Yhteistuumin päätimme säästää kovasti rahaa koko vuoden, että ensi kesänä päästään ainakin koko päiväksi rannekkeiden kanssa sinne. Kura-kummi lupasi tulla silloinkin mukaan ja kieputtaa Pikkusiskoa oikein kunnolla.
HerraHakkaraista lukuunottamatta kukaan ei nukkunut edes kotimatkalla bussissa.

Ja tänä aamuna Isoveli hilautui kouluun kahdeksaksi. Melkoisen hyvä saavutus.

Taidan hakea kupillisen kahvia ja hyökätä kohti eväitäni: omppua ja riisifruttia.

edit...
tänään on muistettava: laittaa ruokaa ja leipoa. Käytävä kirjastossa jossain käänteessä - missä? Ehdinkö tehdä aprikoosivispipuuron?
Mitä leivon leivän lisäksi?
Muista printata uudet harjoitteluohjelmat meidän pojille.
Mahtavatko tytöt muistaa, että lupasin kaverin meille tänään leikkimään poikien harjoitusten ajaksi - vaikka oikeastaan haluaisin olla kentällä järjestelemässä pojille tekemistä?
Pulla vai piirakka?
Marja vai omppu?