täällä sitä taas: kyyhöttelen verstaalla sormet ja varpaat turvoksissa. Kumma miten sitä nestettä kertyykin! (ja kumma miten äkkiä se laskee kun pääsee kotiin ja liikkeelle!)

Pohdinpa tuossa pyöräillessäni matkustamista.
Moneltakin kannalta.
Kun nyt kuitenkin reilun viikon päästä ollaan reissuun lähdössä. (kaiken tämän vähävaraisuuskouhkaamisen jälkeen on täsmennettävä: ei ole lahjahevosta suuhun katsominen. Eikä liioin lahjahevosen mukana seuraavien sukulaisten suihin...)
Pohdiskelin siis ensin tätä kohtsiltään mitä ilmeisimmin realisoituvaa matkaa.  Haaveilen drinksuista uima-altaalla ja viinistä parvekkeella. Tiedän jo nyt että muksut järjestävät matkaan muutamankin haipakan ja drinksut jäävät haaveeksi. (ai minäkö pessimisti?)
Enemmänkin pohdiskelin sitä, minne oikeastaan ja oikeasti haluaisin matkustaa (muistakaa nyt: se on lahjahevonen!)
Päädyn niin usein samaan: olisi hienoa tehdä oikein kunnon kauhamatka jonnekin Italiaan. Syödä hyvin, viinistellä ja fiilistellä. HraHakkarainen välillä puhuu huvilan vuokraamisesta - joopajoo. Jollain isommalla, hyvällä porukalla ehkä. Ehkä.
Kaupunkilomakin - mikä ettei. Irlantiin vaikka. Ja Islanti olisi sekin kiinnostava.
(hmh, ilmeisesti en ole maantiedossa päässyt I:tä pidemmälle. No, Intiaan en ainakaan menisi, Itävaltaan kylläkin. Itä-Eurooppa ei kutsu lainkaan.)

Olen viime vuosina kieltänyt herraHakkaraiselta niksi-Pirkkamatkustelun: matkaesitteiden kotiintuomisen. Mutta tuo tuo niitä aina vain. Kerran toisensa jälkeen ja aloittaa sitten touhukkaan matkailusuunnittelun. Haaveilee milloin superdeluxe-risteilystä jossain merellä, toisinaan taas miestenkeskisestä riemulomasta jossain pattayalla, tutkii hinnastoja, katselee lähtöpäiviä.
Miten kukaan voi!?
Ihan samalla tavalla se lukee asuntoja myydään -ilmoituksia. "Tääl olis meille sopiva: 250 neliötä, 12 huonetta, oma piha, piharakennus, sauna, autotalli jnejne, hinta vain 400000€".
Minä en pysty. Joko suunnitellaan tosissaan tai haaveillaan ihan vain omissa haaveissa. Ei saa sekoittaa haaveita tosiasioilla!
Hinnastot eivät kuulu haaveisiin.

**

ajatukset pörisevät epämääräisen levottomasti.