noinkohan päivän tärkeät työt jo tulivat tehdyiksi? Piällysmiäs viettää vapaata, joten verstaalla on tyyntä ja olen jo tehnyt sekä sellaiset työt, joita itse säästelin eilen sekä myös sellaiset työt, joita Piällysmiäs jätti bonuksena eilen. Paitsi kahvin keittoa torstain kokousta varten.

**

Eilen oli Isosiskon ja Isoveljen tanssiesitys. Eikä kyseessä ollut mikään pieni hikinen jumppasali vaan todellinen spektaakkeli oikein isolla lavalla. Isosisko on tanssin alusta asti ollut aivan tohkeissaan asiasta ja leveässä hymyssä hän nytkin ketkutti rokkaavana tonttuna. Silti hän ei halua jatkaa tanssikurssia enää keväällä.
Isoveljen osallistumista epäilin kovasti. Tarjosimme jo eilen aamulla hänelle takaporttia: tunneille lähtö on ollut nihkeää, eikä tanssi ole hänen lajinsa. Kun vielä esityksessä tehtiin, niin kun kai breakissa oikeastikin tehdään: jokainen menee ja heittää oman juttunsa itsekseen. Mutta niin vain napero meni ja teki: parit pienet hytkähdykset, kovalla kiireellä.

Itse suhtaudun yleensä noihin tanssijuttuihin vähän (no ok, paljon) epäluuloisesti. Hyvin harvassa ovat ne diskohiphoprokahtavat ryhmätanssiesitykset, jotka todella minua puhuttelisivat. Samat nytkytykset ja käsien vemputukset kaikissa, kahdessa rivissä mennään ja hetkutellaan.
Mutta sitä en tietenkään paljasta muille kuin herraHakkaraiselle.

Varmasti oli hieno kokemus päästä haistelemaan lavantakaisia, sitä tohinaa kuhinaa ja jännitystä, katselemaan isompien "oikeiden" tanssijoiden valmistautumista esityksiin, ja tietysti päästä lavalle ison yleisön eteen.

Pikkusisko istui mykistyneen hiljaisena melkein koko ensimmäisen puoliajan. Sitten touhu alkoi harmittaa. Kimulilla oli tonttulakki päässä (kun siskollakin oli) ja ennen Isoveljen esitystä hän veti lakin silmilleen kuin höynähtänyt vasemmistolainen pankkirosvo. Ja yritti karata pitkin rappusia. Ja kiersi sylistä syliin. Isoveljen esityksen jälkeen lähdimme kotiin, show sai jatkua ilman meitä.

**

Isoveljellä on tänään koulussa itsenäisyysjuhla. Koulusta tulleen ohjeistuksen mukaan piti pukeutua juhlavaatteisiin. Veikkailimme, että koulun jumppasalissa vietetään linnan juhlia, rehtori on presidenttinä kättelemässä.
Päivä on muutenkin erityinen: iltapäiväkerhossa on sekä levyraati että neppisautokilpailu. On siinä naperolla tekemistä, että ehtii osallistua molempiin.

Oman itsenäisyyspäivätradition mukaisesti menemme Isosiskon kummitädin luo syömään suomalaiskansallista herkkuruokaa: tortilloja.
Meidän tehtävänämme on tuoda mukanamme "rouskuva jälkiruoka" - herraHakkarainen ehdotti riisisuklaata.

**

Olo on niin mukava muutenkin: onnistuin eilen kotimatkalla poikkemaan kampaamon kautta. Karvalakillinen ylimääräistä jäi sinne lattioille, nyt riittää pesu ja ravistus taas.