Mitäköhän tänään kirjoittaisi?
Tänään on neljän kotikäynnin päivä: Isosisko tarhaan, Pikkusisko tutkimuksiin. Tutkimuksista kotiin. Pikkusisko tarhaan. Itse tarhasta kotiin hakemaan työkamppeet. Töihin, kotiin, töihin, kotiin.
Ei kuulosta kovin organisoidulta.

Verstaan kellari on muuttunut uima-altaaksi. Kylpyläpalveluita kohtsiltään tarjoilemme me! Tai sitten kärvistelemme homeongelmien kynsissä. Kumpi nyt sitten ikinä ehtiikään ensin...

**

Luin viikonloppuna älyttömän kiinnostavan kirjan: Reijo Norio - Suomi-neidon geenit. Käsitteli suomalaista tautiperimää ja tarkemmin ottaen siitä, mitä suomalainen tautiperimä kertoo Suomen asuttamisesta ja suomalaisuudesta. Yritin jatkaa sitä Kalevi Wiikin poikkitieteellisellä Suomi-tutkimuksella, mutta se maistui puisevalta; niin kiinnostava luennoitsija kuin Wiik olikin. Wiikin kirjassa oli jollain tavalla ihan liian tyhjentävä, liian perusteellinen ollakseen riittävän populaari. Mikä tietenkin on itsestään selvää, kun kirjoittaa kiistanalasia teorioita - silloin on pakko yrittää olla tyhjentävä ja perusteellinen.

Muuten lukeminen onkin ollut vähän vähänlaisempaa viime aikoina. Paljon aloitettua, vähän loppuunluettua. Ingemarssonit (Keltaisten sitruunoiden ravintola ja Matkalaukkumorsian) seisovat odottamassa - eivät etene, vaikka kuulemma ovat niin kovin suosittuja.

**

Ihan epäkirjoituksellinen olo, ei irtoa tekstiä ei.