...olin ajatellut, että lähdemme lakittautumaan ja maailmalle vaeltelemaan vapun kunniaksi. Eipä tarvinnut: Isoveli halusi mennä pihalle kavereiden kanssa, kimuleilla ei ollut mitään väliä ja hraHakkarainen halusi juoda mamman tekemää simaa.
Improvisoimme siis vappukekkerit naapuripihaan: hraHakkarainen haki mamman simaa - joka ei tosin ollut aivan valmista juotavaksi - minä paistaa pätkäytin sammiollisen munkkeja ja Pomppivat toivat juustoja ja juomia omasta kaapistaan. Meillä oli (kuinkas sattuikaan!) pullo kuohuvaa kylmässä, joten johan siitä saatiin kunnon kemut aikaan.
Naperot pelasivat tohkeissaan palloa, Pikkusisko pyöräili ympäri pihaa, me aikuiset (Pomppivat ja muutama muu naapuri) paransimme maailmaa ja yritimme puolisilmällä vahtia lapsia.
Vietämme niin paljon aikaa naapuripihassa, etteivät kaikki talon vakiasukkaat edes tiedä, ettemme oikeasti asu siellä.
Lähiö on oikeasti aivan kuollut vappuna. Oli hiirenhiljaista.
Kun kotiuduimme lähellä lasten nukkumaanmenoaikaa, ainoa ääni oli lähipihassa järjestetty grillijuhla: lapset pelasivat palloa ja aikuiset paransivat maailmaa.
Huhut kertoivat että lähiön pubissa oli naamiaiset ja karaoke: näkö- tai kuulohavaintoja asiasta ei ole.

Eilen jatkoimme vielä kerran Isoveljen synttäreiden viettoa. Vappuaatosta jäi munkkeja, leivoin tylsän kermakakun ja juhlimme suunnilleen samalla kokoonpanolla kuin vapunaattonakin.
Isoveljen toinen kummisetä puolisoineen tuli käymään: vauva syntyy lähiviikkoina.
Olin niiiin kateellinen. (hyi! kateus on niin matalamielinen tunne!) Haluaisin niin vielä kerran...en välttämättä edes sitä lapsukaista, haluaisin vain hautoa vielä kerran. (*jättiläishuokaus*)

Seuraavaksi vuorossa Isosiskon synttärit. Jääkaapin oveen on teipattu lappu juhlan tarjoilusta: "karkia, sipsi, käretortu, suklaa kaku"
Merkitäänkö liivate karkkeihin aina sanalla liivate, vai voiko se esiintyä myös E-koodilla?
...näitä monikulttuurisen asuma-alueen ikuisuuskysymyksiä. Kun ei muista niin ei muista.
Sen kyllä muistan että Isosiskon synttäreille viime vuonna ilmoittautui yksi, joka ei syönyt veriruokia. (mitä ihmettä muut oikein tarjoilevat lastenkutsuilla? minä yleensä kakkua ja karkkia. Ruokaa en koskaan! En ainakaan verilettuja. En tarjoile niitä muutenkaan koskaan.)

*

Kimulit joutuivat varahoitoon tänään: omassa päiväkodissa on kehittämispäivä, lapset kehotettiin pitämään kotona. Pakottavista syistä järjestettiin varahoito toiseen päiväkotiin.
Kyllä sitä itkettiin eilen, ja aamullakin.
Mutta minkäs mahdat, vuoden kiireisintä aikaa täällä.
Hommat tältä päivältä onneksi suurin piirtein tehtynä jo.
Ja turvallisella mielellä sinne typykät vein: tätinä kun oli tuttu täti vanhasta pikkupäiväkodista.

*