miksi joinain kuukausina kivuus-menoerät kasaantuvat käsittämättömän suuriksi? Olen liki vuoden säästänyt pienistä penneistäni jotain, josta pitäisi jonain päivänä tulla keittiöremontti.
Kasassa on tähän mennessä ehkä yksi koneeton seinä.
Tai oli.
Kunnes piti hankkia Isoveljelle koulutuoli.
Tytöille ihanuusmekot hääjuhlia varten.
Kaikille lapsille aluspukineita.
Itselle raitoja päähän.

Ja mitä raharajoittuneemmaksi tulen, sitä enemmän kivuuksia haluaisin: ihania Aarikan koruja ja kelloja, uusia vaatteita, kauniimpia huonekaluja.
Eilen kampaajalla istuessani näin melkein täydellisen eteisen, loistavan keittiön, käsittämättömän hienon makuuhuoneen ja mainion lastenhuoneen. Sekä sain puolentusinaa uutta ideaa niitä varten.
Sen lisäksi muistan ainakin viisitoista asiaa, jotka joka tapauksessa on pakko hankkia, halusin tai en. Esim. talvikengät - olettaen että tänä vuonna tulee talvi.

Keittiön seinäni lyhenee sentti sentiltä. Kohta se on vain jokin aneemisenvärinen jämämaalipurkki ja vesiväripensseli, joilla saan juuri ja juuri vedeltyä kaapistojen pahimmat kolhut peittoon.

*

Eipä ole tämä päivä muutenkaan ollut järin lennokas: työ ei huvita, olen hädintuskin hereillä ja tähän mennessä päivän paras asia on ollut röhnämunkki, jonka UPM toi jostain leipomosta tullessaan. Sekin harmittaa: talvikauden huomaa ihan selvästi rasva-ja-makeanhimon lisimisenä. Vimma nassuttaa jotain rasvaa ja sokeria tursuilevaa on valtaisa, heitän herkun hetkessä hetulaani - ja poden sen jälkeen sekä ällötystä että valtavaa moraalista krapulaa. Plääh sille!

*

Kävin siis eilen kampaajalla ja annoin laittaa raidat päähäni. En ole ihan vakuuttunut lopputuloksesta, varsinkin kun kotilauma kommentoi:
1) äiti, miks sun oli pakko käydä kampaajalla?
2) mitä sun päälles on tapahtunut?

HraHakkarainen totesi myös, että asiantuntijalausuntojen mukaan kampaajallakäynnin lopputulosta kommentoitaessa totuuden kaunistelu /suoranainen valehtelu on eettisesti ja moraalisesti ihan hyväksyttävää.
En saanut tolkkua, mitä mieltä hän oikeasti oli. Kummastakaan asiasta: kampauksestani tai kampaajakäyntien kommentoinnin etiikasta.

*

No jaa, ehkä tälle päivälle on sentään jotain positiivista. Ennakkotietojen mukaan projektihakemus on menossa odotetulla tavalla läpi. Mutta ei sitäkään voi vielä varmana pitää, saati juhlia.

*

Illalla pitäisi mennä vanhempainyhdistyksen kokoukseen säkenöivän innokkaana.