Niin, ne hedelmöityshoidot...eipä tämä nyt niin kovin jäsentynyttä ajattelua vieläkään ole, mutta edes jotain. Aiheena kuitenkin niin kiinnostava ja mieliä kuohuttava. 
Se mitä nyt sitä A-studion keskustelua jaksoin kuunnella ja keskittyä, niin ihmettelin ainakin slogania ”oikeus äitiyteen” – miten sekin muka pystyttäisiin takaamaan? Hyvät hyttyset sentään, eikö kuitenkin pitäisi puhua oikeudesta äitiyden mahdollisuuteen?

Ja sitten tämä isäkysymys. Noin henk.koht. olen sitä mieltä, että kun mies käy ruikkaisemassa lastinsa yleiseen käyttöön (lapsettomien auttamiseksi), luopuu oikeudestaan todellisuudessa toteutuvaan isyyteen. Eräänlaisesta hyväntekeväisyydestähän (en keksi parempaakaan sanaa) siinä kai on enemmänkin kyse kuin vanhemmuuden toteuttamisesta?

Jos nyt kansan syvien rivien mielipiteet mitään tässä asiassa painavat, olen sitä mieltä, että lakisääteisesti ei tällaista hoitomahdollisuutta tulisi keneltäkään kieltää. Ja kuten mies jupisi: ”Entäs isät sitten, missä on miehen oikeus toteuttaa isyyttään? Vuokrakohtu vaiko jokin kasvatussäiliö?”

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

**

 

Onkohan jossain olemassa lyhenteidenkeksimistoimisto? Joku arvokas seurue, joka istuu pohtimaan hassunhauskoja lyhenteitä maailman kuivimmille eu- ja muille projekteille? Kuuntelin eilen yrittäjyysaiheista luennointia, ja opin että yrityksen perustamista voipi toteutella tuli- ja liksa –rahoituksella. Mistä nämä hauskaset sanat tulivat, sitä tiedä en.

Omaa päätäni jäytää hops ja edellisen koulutuksen muistona myös hensu.

Pikkusisko puolestaan on antaa arvokkaan panoksensa lääketieteelliseen Pipari-tutkimukseen (PIeni PAinoisten RIskilasten...jotakin)

 

**

Äiti-ihmisen paras hetki: aikaa omassa kodissa, vain itselle, edes tunti.