taasen tärppänä taikka särppänä verstaalla, päivän perusnakuttelut hallinnassa, Hanskamies lähetetty matkoihinsa...voiko homma olla näin nätisti pulkassa?

Naperot olivat viikonloppuna liesussa: Isosisko leirillään, Isoveli ja Pikkusisko isovanhempien luona yökylässä.
Minä heräsin lauantaiaamuun helvetillisessä hedarissa - juuri siinä vaiheessa kun piti lajitella lapsia eri osoitteisiin. Mikään, kertakaikkiaan mikään, ei auttanut: vatsassa hölskyi sekaisin kourakaupalla nappia ja kuppikaupalla kahvia. Vasta kun talo hiljeni ja pääsin kaikessa rauhassa jumppailemaan, alkoi olo tuntua siedettävältä. Juuri ja juuri työhönlähdöksi sain itseni kuntoon. Työstä tullessa vointi oli jo loistava: suunnittelin mitä kaikkea kivaa ja romantillista voisimme yhdessä hraHakkaraisen kanssa touhuta.
Kunnes.
HraHakkarainen muistutti, että tänäänhän tulee toosasta jalkapallokarsintaa ja että hänellä on pysyväissuunnitelma (ajoissa ilmoitettu, totta kai) sen katsomisesta. Olivat menossa kaveriporukalla syömään ja sieltä matsia katsomaan.
Koska olisi ollut jotakuinkin noloa hävitä taistelu romantillisuudesta naapurin miehelle, tuppauduin herraseuraan mukaan, katsoin matsin ja riesasin herroja asiattomilla kommenteilla.
Että sellainen romantillinen ilta.

*

Sunnuntai-iltana kellojen kääntö kääntyi itseään vastaan ja erehdyimme valvomaan ties kuinka myöhään höpöttelemässä syntyjä syviä ja pinnallisempiakin.
Niin hyvältä tuntui jakaa ajatuksia, huomata että kumpikin tahoillamme ja kuitenkin kuin huomaamattamme yhdessä, olemme kurottautumassa samaan suuntaan, samoin tuntemuksin.
Tätä oivallusta haluan vaalia ja kehitellä, sillä itseäni ravita.
Ehkä tämä pidemmän päälle kantaa kauemmas kuin pikkusievä tekemällä tehty romantillinen hetki.

*

Iltapäivystystä tänään.
Lupasin hakea kimuleille askarteluroipetta.