kävellä tepsuttelimme tyttöjen kanssa päiväkotiin.
Meille seuraa tekivät luonnollisesti valkoiset puput nimeltään Punainen ja Keltainen, Pikkusiskon kaveri Aslin, kaksi kissojen rokotuksia käsittelevää esitettä sekä lintu lajiansa epakko, joka on kuulemma paha-kiltti.
On päiviä, jolloin väsymyksestä turtunut mieleni ei aina ole ihan varma siitä, puhuuko Pikkusisko jostain mitä on oikeasti tapahtunut vaiko jostain, mitä on tapahtunut leikisti-oikeasti.
On myös päiviä, jolloin mukanamme kulkeva loputon lauma aikuissilmälle näkymättömiä ystäviä, jotka pysähtyvät karkailemaan ja /tai tekemään tarpeitaan ja /tai leikkimään, on melkein liian raskasta perässään vedettäväksi.
Mihin olen kadottanut mielikuvitukseni?
Olenko tulossa aikuiseksi?

**

ja se havainto siis, se on se epakko.

**

edit vain hetkistä myöhemmin
Hakusanat - pitkästä aikaa!

kurahousut - vihoviimeistä inhokkitavaraa. Minun mielestäni. Muistan vielä miten taipumattomia ja joustamattomia ja hiostavia ne olivat. Ja inhosin niitä joka hetki. Muistan myös elävästi, kuinka Isoveljelle joskus hankittiin hienot vettäpitävät ulkohaalarit, joiden alaosa oli kurahousukangasta. Päivähoitotädit onnistuivat siitä huolimatta ahtamaan hänet numeroa liian pieniin kurahousuihin. Melkoinen saavutus, sille nostan hattua, vaikka olinkin kiukkuinen muuten.

lapsen pituuskasvu - miten monta kertaa itse viime keväänä hainkaan tällä hakusanalla tietoja. Syitä kasvuviiveeseen voi löytyä keliakiasta, kilpirauhasesta, allergioista ja lukuisista muista kummallisista, kurjista ja tutkimuksia vaativista asioista. Pikkusisko on onneksi nyt kasvanut hyväksyttävässä tahdissa, tai ainakaan asiasta ei enää pidetä kovaa meteliä.

nero runo kuuro blondi - kiehtovaa sisäsointuisuutta tässä lauseessa. Mutta millainen onkaan se runo?

kissan takajalat - nelijalkaiselle eläimelle välttämättömät. Viirua joskus takajalat ahdistavat, käyvät kimppuun ja isottelevatkin vielä, mokomat.

nuppupeitto - itkettävän ihana muisto keskola-ajalta. Lisätietoja nuppupeitoista vaikkapa täältä, taikka täältä, ja oma kommenttini aiheeseen ainakin täältä. Tässä kirjoituksessa nuppupeitto on tosikäytössä.

pikkuleipätaikina - lempiohjeeni löytyvät leivontaguru Kaarina Roinisen kirjoista

poikien synttärikutsut leikkejä - meillä Isoveljen synttäreillä muksut leikkivät ihan vapaasti metsässä.

synnytyksen käynnistäminen akupisteitä painelemalla - no jopas!

työpaikkavitsit - kuten monta kertaa ennenkin: tämä paikka on toisinaan yksi iso vitsi

viisivuotisneuvola - se on se kaikkien palikkatestien kuningas, hyppely-leikkaus-askartelu-neuvola, jossa ainakin meillä vanhemmilta kyseltiin kinkkisiä kysymyksiä.

aasi-ihaa neuleohje - no jopas!

anorektikon punnitus - no jopas-jopas!

ekaluokkalainen laulu - ensiluokkaisia lauluja on paljon ja kaipa on myös lauluja ensiluokkalaisista.

elfa prisma tavaratalo - juu, kyllä ainakin meidän prismassa

eroottinen runo - no jopas-jopas-jopas! Älä ole saari, kaunis on kaulasi kaari. Tule mua liki, kohta meillä on hiki.

eslapotkukelkka - eihän mulla riitä jopakset enää. No, se on sellainen mummopotkukelkka, jota en aio hankkia kun olen vanha.

harpo puhuu - elokuvataitelija-harpistin elämänkerta. Kiehtovaa luettavaa.

huumori tutti - tuteista voi repiä kaikenlaista huumoria. Keskikokoisten ja -ikäisten vauvojen mielestä aivan ylittämätöntä huumoria on se, kun vanhempi laittaa tutin väärinpäin suuhun.

ies reki hevonen - no jopas!

jauheliha teflon teräs - teflon ja teräs eivät ainakaan kuulu yhteen.