laiskanpulskeasti, lomahaaveissa, on tämä työviikko alkanut. Tai on alkamaisillaan - niin laiskanpulskeasti olen töitäni tehnyt.

Pääsiäisenä lapset ulkoilivat - varsinkin tytöt. Isosisko sai vihdoin solmittua väräjävän ystävyyssuhteen samassa pihassa asuvaan samalla luokalla olevaan tyttöön, Pikkusisko pääsi touhuun mukaan joukon jatkoksi.

Pääsiäisaamun brunssia lapset odottivat kuin kuuta nousemaan - olihan listalle toivottu aamusarvia, aamusarvia ja aamusarvia. (Isoveli nielaisi ensimmäiset kaksi hengittämättä)
Myös perunasalaatti, nakit, lihapullat ja muut herkut tekivät sentään kauppansa.

Itse en kutonut oikeastaan ollenkaan -ei vaan huvittanut, luin aika vähän, mutta kävin sentään sauvakävelyllä...ja vähän fiilistelimme yltiöromantillisesti hraHakkaraisen kanssa.
(ja vietimme syntymäpäivääni, mutta siitä ei sen enempää!)

*

Luin pääsiäisen aikana kaikkea muuta kuin sitä mitä olin suunnitellut.

Vanha tuttuni Cecilia Ahern: P.S Rakastan sinua ei tälläkään lukukerralla ollut oikeastaan yhtään sen parempi. Ahernin kirjoista tämä on kuitenkin lukukelpoisin, muista en ole pitänyt senkään vertaa. Ei sentään mikään pohjanoteerauskaan, leppoisaa luettavaa.

John Groganin Marley ja minä sensijaan oli aivan fantsu lukukokemus: nauroin ja itkin vuorotellen. Tai ehken nyt sentään itkenyt, mutta kyynelehdin kuitenkin. Takakannen perusteella luulin että kyse on fiktiivisestä perushömpästä, mutta  kyse oli kuitenkin tositarinasta - kirjailijan vapaudella toteutetusta oletettavasti, mutta tosipohjaisesta joka tapauksessa. Toimittajan sujuvalla tyylillä tuotettua tekstiä ja vauhdikas, eläinihmisiin uppoava tarina - varsinkin kun tiesin heti mielessäni millaisesta koirakaverista tarinassa kerrottiin. (meidän Viirukissan ja hraHakkaraisen perheen edesmenneen Auruska-bokserin risteytymästä). Sekopää vailla vertaansa - parasta kirjassa oli sen elävä mukaansatempaavuus.

Eilen illalla silmäilin läpi Nina Revon Arpi. En oikein syttynyt, ehkä en uskaltanut.

Joskus aikaisemmin jo lueskelin pinnallisesti Nystenin Laihdu ilman nälkää: hiilihydraattitietoista kotiruokaa. En oikeastaan "usko" (voiko noin sanoa?) näihin kaikenmaailman hiilari-ja-luoja-ties-mitä-kaikkea-muuta-ruokavalioihin, mutta mielenkiinnosta tämänkin lueskelin läpi. Muutama kokeilemisen arvoinen reseptikin kirjassa oli - kunpa vain muistaisin mitkä!
Kasviksellinen järki näissä ruokavalioissa ilman muuta on, mutta leivän, perunoiden ja vastaavien jättäminen pois ruokavaliosta olisi ainakin minulle liian työlästä. Niiden järkevässä järkeistämisessä ja kohtuullisessa nautinnassa on ilman muuta järkeä.

*

Illalla edessä herrakerhoa, pitänee asennoitua.
Sitä ennen käyn pikipäin moikkaamassa hraHakkaraisen opiskelukaveria perheineen; ovat näillä kulmilla pääsiäisen vietossa.
Aina mukavaa ja odottamisen arvoista - vanhojen tuttujen tapaaminen (ei herrakerho!) siis.